Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η Μοναξιά ως φίλος... γίνεται;
Είναι κάποια βράδια που νιώθεις την ανάγκη να μείνεις μόνος σου και το μυαλό σου να ταξιδέψει στο άγνωστο! Να μην θέλεις να ακούσεις τίποτα και κανέναν παρά μόνο τη σκέψη σου! Αχ η μοναξιά! Όλοι την μισούν, όμως υπάρχουν φορές που η μοναξιά, αυτή η εχθρική φίλη, σε βοηθάει να σκεφτείς και να ανέβεις πιο πάνω! Ναι ναι, όταν όλα γύρω σου είναι τόσο ήσυχα και σιωπηλά και εσύ κάθεσαι σε μια γωνιά κοιτάζοντας το άπειρο, τότε να ξέρεις πως εκεί δίπλα σου είναι η μοναξιά που σου κάνει παρέα! 

Όσο και αν δεν την θέλουμε, μερικές φορές την ζητάει ο ίδιος ο οργανισμός μας! Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι η μόνη που δεν σε ρωτάει τι έχεις, τι σε απασχολεί; Απλά κάθεται δίπλα σου και σε συντροφεύει και ταξιδεύει και αυτή μαζί με τις σκέψεις σου χωρίς να χρειάζεται να της δίνεις αναφορά! Μπορεί κανείς μας να μη της δίνει σημασία και να μην την επιβραβεύει που μπορεί να μας έριξε για λίγο στα πατώματα αλλά μας βοήθησε η ίδια να σηκωθούμε και να γίνουμε πιο δυνατοί. Παρόλα αυτά, εκείνη συνεχίζει να μας κάνει παρέα και μας βοηθάει, όσο περίεργο και να μας φαίνεται! 

Πολλές φορές λέμε "αχ έμεινα λίγο μόνη και ηρέμησα", χωρίς όμως να αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτό μας βοήθησε και η μοναξιά! Ας μην βλέπουμε λοιπόν την μοναξιά από την αρνητική της πλευρά και ας ψάξουμε να βρούμε και τα θετικά της! Να θυμάστε ότι όπως οι άνθρωποι έτσι και τα συναισθήματα έχουν και θετικά και αρνητικά τους!


Ευαγγελία Μπουρντούβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!