Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η φιλία δεν έχει εθνικότητα!


Οι φίλοι στη ζωή μας είναι πολύ σημαντικοί. Ένας καλός φίλος είναι πάντα δίπλα σου και στα καλά και στα άσχημα. Οι καλοί φίλοι κρατάνε για χρόνια και πολλές φορές η σχέση είναι καλύτερη και  από αδελφική! Όμως, ας ξεφύγουμε λίγο από τα στερεότυπα και ας δούμε λίγο πιο μακριά, εκτός συνόρων!!! 

Υπάρχουν φιλίες που είναι πολύ δυνατές και δεν είναι από την ίδια χώρα. Και γιατί δηλαδή τα άτομα που διαμόρφωσαν τη φιλική σχέση να είναι αναγκαστικά απο την ίδια χώρα; Τι σημαίνει αυτό... Ότι οι άνθρωποι που είναι απο διαφορετική χώρα δεν είναι καλοί.  ΛΑΘΟΣ!!! Σε κάθε χώρα υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι! Πολλοί γενικολογούν και επειδή έτυχε να ακούσουν κάποιο περιστατικό υποστηρίζουν πως όλοι είναι ίδιοι. Όταν όμως τύχει και ακούσουν άλλους να μιλάνε άσχημα για την δική τους χώρα, τότε δεν τους αρέσει καθόλου. Κατά τη γνώμη μου, εκείνοι που τα λένε αυτά θα πρέπει πρώτα να τα βρουν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Βέβαια, είναι ακόμη πιο λυπηρό όταν τέτοια λόγια διατυπώνονται από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει γιατί αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να πρώτα να τα βρουν με το μέσα τους και να πάψουν να είναι άκαρδοι και ψυχροί, καθώς στο τέλος θα καταλήξουν να είναι μόνοι τους. 

Δεν πρέπει λοιπόν να κοιτάμε μόνο το "φαίνεσθαι" αλλά και το "είναι" γιατί το ''είναι'' είναι το πραγματικό, το αληθινό! Η αληθινή φίλη που σε αγαπάει και κάνει τα πάντα για εσένα! Είναι πάντα δίπλα σου και ακόμα κι αν είστε μακριά διατηρείτε επικοινωνία. Δεν έχει καμία σημασία αν η φίλη σου κατάγεται είτε από "άλλη" χώρα είτε απο την δική σου. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι λειτουργούν με το ''φαίνεσθαι''. Δηλαδή για το status που μπορεί να τους προσφέρει μία φιλία και από εκεί και έπειτα δεν διατηρούν καμία επαφή και καμία επικοινωνία, παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη.  

Ας ανοίξουμε, λοιπόν, τους ορίζοντές μας και ας δούμε πιο μακριά από αυτό που μας ορίζουν οι κοινωνικές νόρμες. Το χρώμα, η θρησκεία, η γλώσσα δεν πρέπει να στέκονται ανασταλτικοί παράγοντες στις σχέσεις μας με τους άλλους... γιατί η φιλία δεν έχει εθνικότητα!
Υ.Γ Θα ήθελα το παρόν κείμενο να το αφιερώσω σε μια κοπέλα που ξέρει να αγαπά και να δίνει στην φιλία. Σε ευχαριστώ Ντίνα!

Ευαγγελία Μπουρντούβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!