Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Βία: Καταστροφική ή Παραγωγική;


Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι η βία είναι κάτι το παράνομο και προκαλείται μεταξύ απλών ανθρώπων. Άραγε έχει σκεφτεί κανείς πώς η βία προκαλείται και από το κράτος ή καλύτερα ότι εκείνα τα «μεγάλα ανθρωπάκια» δημιουργούν βία προς τους απλούς πολίτες και με τη σειρά τους αναγκάζονται και οι τελευταίοι να προβούν σε τέτοιες ενέργειες; Πολλοί μπορεί να το έχουν σκεφτεί αλλά ίσως να μην το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη

Σαν κράτος θέλουμε να παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας ως Ευρωπαίους, που όλα λειτουργούν με λογική και νόμους, ενώ το ίδιο το κράτος παρανομεί; Δεν μπορούμε να τα θέλουμε και όλα δικά μας! Ειδικά στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα η βία έχει γίνει ένα με την καθημερινότητα. Χαράτσι για το ίδιο μας το σπίτι, αύξηση φόρων και παράλληλα μείωση μισθών, όπου αν συνεχιστεί αυτό σε λίγο θα φτάσουμε στα τάρταρα, αν δεν έχουμε φτάσει ήδη, αφανισμό της παιδείας και πολλά άλλα που είτε έχουν έρθει είτε θα σκάσουν σε λίγο, δεν λέω σαν βόμβα γιατί με όλα αυτά που έχουν γίνει έχουμε ήδη πάρει φωτιά και δυστυχώς το έχουμε καταλάβει

Παρ'όλα αυτά το κράτος συνεχίζει την λογική του τύπου «όλα γίνονται για το καλό μας». Εδώ λοιπόν έρχομαι και λέω: Όλα τα παραπάνω που ανέφερα δεν είναι βία; Φυσικά και είναι βία, απλά το ίδιο το κράτος την θεωρεί νόμιμη και παραγωγική, ενώ την ίδια στιγμή που ο απλός πολίτης καταφεύγει σε άλλα μέσα (άρνηση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, διαδηλώσεις και δυστυχώς πολλές φορές χρήση βίας) για να μπορέσει να επιβιώσει και στην ουσία δεν ανταπεξέρχεται στις απαιτούμενες και επιβεβλημένες απαιτήσεις του κράτους καθίσταται παράνομος. Είναι δηλαδή αυτό που λέει ο απλός λόγος «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», καθώς εκείνοι ασκούν βία (νόμιμη) και ο λαός ασκεί βία (παράνομη). Αλλά βέβαια όταν οι ίδιοι φτιάχνουν τους νόμους και δημιουργούν παραθυράκια, θα ήταν «προσβολή» να τιμωρούν τους εαυτούς τους, όσον αφορά το λαό ποιος νοιάζεται; Αφού εκείνοι είναι καλά οι άλλοι ποσώς τους ενδιαφέρουν. 

Βέβαια, σε καμία περίπτωση η βία δεν είναι λύση και δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας, όμως δεν είμαι υπέρ και της θεσμοθετημένης βίας  Η βία είναι βία, ότι μορφές κι αν παίρνει και όποιον κι αν πλήττει. Βία λοιπόν,για κάποιους παραγωγική και για άλλους καταστροφική... ή μόνο καταστροφική.
Ευαγγελία Μπουρντούβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!