Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Φίλοι οι "συγγενείς καρδιάς"!Φιλία... Η λέξη που ακούς και συναντάς σχεδόν απο τα πρώτα βήματα σου. Όταν εισαι ακόμα μικρός ο φίλος ειναι η ευκαιρία να παίξεις, να χαρείς και να διασκεδάσεις. Ο φίλος είναι εκει στα πρώτα μικροπροβλήματα που φαντάζουν σαν τα πιο σπουδαία στο παιδικό μυαλό. Είναι εκεί στις πρώτες ερωτικές απογοητεύσεις. 

Μεγαλώνοντας η σημασία και η αξία της φιλίας διογκώνονται. Πέρνουν σάρκα και οστά. Ο φίλος είναι εκει για να σε συμβουλεύσει, να σε ακούσει, να σε καταλάβει και να προσφέρει όλο του το είναι σε θέματα σοβαρά και μη που σε απασχολούν. Όμως όσο περνούν τα χρόνια ο φίλος μπορεί να γίνει ο καλύτερος εχθρός, καθώς δεν ειναι λίγες οι φορές που  αυτός ο "σημαντικός άλλος" της ζωής σου σε προδίδει. Αρκετοί άνθρωποι, μολοταύτα, επενδύουν στη φιλία με όλο τους το είναι, ακόμα και αν στο παρελθόν έχουν προδοθεί από τους "συγγενείς καρδιάς".  

Αξίζει να αγαπάς και να ενδιαφέρεσαι για ανθρώπους; Να δίνεις και να καταναλώνεις φαιά ουσία για αυτούς τους εκ πρώτης όψεως "ξένους"; Ναι, αξίζει! Γιατί ανάμεσα στη λαίλαπα ψευτιάς, υποκρισίας και εκμετάλλευσης από ανθρώπους που νομίζουμε οτι είναι φίλοι υπάρχουν ψυχές που ξέρουν να αγαπούν με ανιδιοτέλεια και ειλικρίνεια. Είναι εκεί όταν τους έχεις πραγματικά ανάγκη ή ακόμη και σε μια υπερβολική στιγμή σου θα σε συμβουλεύσουν με στόχο το καλό σου. Θα σου πουν ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος αλλά θα είναι και αυτοί που θα στηρίξουν εσένα και την "λάθος ή όχι" επιλογή σου. 

Ο φίλος, για εμένα, δεν είναι μόνο αυτός που είναι παρών στα προβλήματα αλλά αυτός που θα χαρεί πραγματικά με τη χαρά σου. Στη χαρά σου χαίρονται πραγματικά λίγοι... Αυτοί είναι οι φίλοι, η οικογένεια και οι πραγματικοί συνοδοιπόροι. Θα κλείσω με ενα τσιτάτο που φιλοξενούνταν σε ολα τα πάλαι ποτέ λευκώματα της πρώτης ηλικίας. "Φιλία λέξη ιερή, φιλία λέξη θεία που γράφεται μέσα στην καρδιά και όχι στα θρανία. Φιλία είναι για μένανε το πιο ωραίο πράγμα και όταν είναι αληθινή μοιάζει με ενα θαύμα"...
Κωνσταντίνος Μπαλντίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!