Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Πότε ανοίγουν τα σχολεία; Δηλώσεις Υφυπουργού Παιδείας.Τον τελευταίο καιρό και όσο πλησιάζει ενα ακόμα νέο σχολικό έτος οι φήμες και μουρμούρες σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των σχολικών μονάδων ηταν ποικίλες, όπως οτι θα άνοιγαν μια βδομάδα νωρίτερα αλλά και με αρκετές ελλείψεις. Πάνω σε αυτά αλλά και τον εορτασμό της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών τοποθετήθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Ο οποίος υπέγραψε την απόφαση σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015 δηλώνοντας τα εξής: “Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 θα αρχίσει το νέο διδακτικό έτος στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά. Καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικών θέσεων και από την πρώτη μέρα κάθε μαθητής να έχει τα βιβλία του. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μας θα ανταποκριθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις για να έχουμε ανωτάτου επιπέδου παιδεία για όλους τους μαθητές, τόσο στα σχολεία της πατρίδας μας, όσο και στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Σε ότι αφορά στη θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα”.(Πληροφορίες απο το www.ipaideia.gr). Ας ελπίσουμε πως πράγματι τα λόγια του Υφυπουργού θα γίνουν πράξεις και οι σχολικές μονάδες θα έχουν ολα τα απαραίτητα εφόδια, όπως υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικούς, για την άρτια έναρξη και διεξαγωγή των μαθημάτων.


Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ειναι η τελευταία χρόνια που ξεκινούν τα σχολεία χωρίς νέους διορισμούς και για αυτο πρόκειται να ζητήσει να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί απο το 1 πρόσληψη προς 10 αποχωρήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να διεξαχθεί εκ νέου ΑΣΕΠ για 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, μετα την τελευταία του 2008 απο την οποία δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι επιτυχόντες σε οργανικές θέσεις και όπως διαβεβαίωσε θα έχουν προτεραιότητα. Ο χρόνος περνά και θα δούμε αν τα λόγια θα μετουσιωθούν σε πράξεις. Καλη σχολική χρόνια σε μαθητές και σπουδαστές!

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!