Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Δύναμη... της αγάπης ισοδύναμη!


Έρχεται η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι είσαι περισσότερο τυχερός από όσο νόμιζες. Όλοι μας κάνουμε πράγματα όχι πάντοτε με γνώμονα τα θέλω μας αλλά τα θέλω των άλλων, είτε αυτοί είναι γονείς είτε άνθρωποι σημαντικοί για εμάς που επηρεάζουν την κρίση μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που συνδυάζουμε τα θέλω μας με τα θέλω τον άλλων, ώστε να καταφέρουμε να είμαστε καλά με τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας και να μην επέλθει κρίση και σύγκρουση των σχέσεων. Είναι πάντα αυτή η επιλογή σωστή; Μας καθιστά ευτυχισμένους;

Σίγουρα το να καταπιέζεις τα θέλω και τα όνειρα σου δεν μπορεί να μην σου στερεί κομμάτια ευτυχίας ή και την απόλυτη ευτυχία, όμως είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξέρεις ότι μπορείς να τα κάνεις πραγματικότητα και τελικά να μην το κάνεις όχι γιατί δεν είσαι εσύ αυτός που δεν μπορείς να φανείς αντάξιος των ονείρων σου αλλά γιατί οι "άλλοι" δεν θέλουν να τα ακολουθείς.

Είναι, λοιπόν, χαράς ευαγγέλιο να βλέπεις ότι εκεί που νόμιζες πως οι δικοί σου άνθρωποι θα μπουν εμπόδιο σε μια σου επιθυμία και φοβόσουν στη σκέψη των αντιδράσεων τους, τελικά εκείνοι στέκονται αρωγοί των επιθυμιών σου, γιατί ξέρουν ποιός είσαι και εμπιστεύονται την κρίση σου. Μεγάλη η χαρά και η τύχη να ξέρεις ότι μπορείς να βασίζεσαι σε αυτούς που έχεις ξεχωρίσει με την καρδιά σου. Εκείνη η στιγμή είναι καθοριστική, γιατί όταν πια δεν είναι κάνεις εμπόδιο στα όνειρα ή μια σου απόφαση είσαι αντιμέτωπος με εσένα τον ίδιο και καταλαβαίνεις αν αυτό που είχες έως πρότινος ιδεατά πλασμένο στο μυαλό σου ήταν αληθινό ή απλά κάτι που νόμιζες ακατόρθωτο και για αυτό το ποθούσες.

Τώρα που ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις έχεις το χρόνο και την ηρεμία για να ακολουθήσεις μια σταθερή οδό προς αυτό ή ότι άλλο θέλεις χωρίς ριζοσπαστικές και πιεσμένες κινήσεις και  αποφάσεις. Έχεις την στήριξη και τη δύναμη όλων... γιατί η δύναμη είναι της αγάπης ισοδύναμη!

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!