Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλαγές στην έκδοση ταυτοτήτωνΑλλαγές ανακοινώθηκαν και έχουν ξεκινήσει πιλοτικά σε κάποιες περιοχές της χώρας. Με άμεσες διαδικασίες και χωρίς χρονική επιβάρυνση θα γίνεται η έκδοση ταυτότητας στα αστυνομικά τμήματα. Πιλοτικά ξεκίνησε η νέα διαδικασία σε ορισμένες περιοχές της χώρας και από Οκτώβριο θα εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια. 
Οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο με δύο φωτογραφίες στα γειτονικά Αστυνομικά Τμήματα και να λαμβάνουν άμεσα και εύκολα την ταυτότητα τους, χωρίς να προσκομίζουν επιπλέον πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις, όπως αυτό συνέβαινε έως σήμερα. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα υποβάλει αίτηση για έκδοση αστυνομικής ταυτότητας και θα την έχει στα χέρια του μέσα σε μερικά λεπτά. 
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), των απαραίτητων στοιχείων για την έκδοση δελτίου ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, επώνυμο πατέρα, όνομα μητέρας, επώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια). Ουσιαστικά θα υπάρχει διασύνδεση των δημόσιων υπηρεσιών και θα βρίσκουν τα στοιχεία των πολιτών άμεσα και εύκολα.
Αυτό σημαίνει πως μετά την αυτεπάγγελτη αναζήτηση και την ταυτοποίηση του από τον υπεύθυνο του Αστυνομικού Τμήματος, γίνετε αυτόματα η διαμόρφωση της αίτησης. Στην αίτηση θα υπάρχουν τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ. Η αίτηση με τα ερωτήματα εκτυπώνεται και ο αιτών/ αιτούσα απαντά εγγράφως. Ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομίας υπογράφει και καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις και μετά εκτυπώνει την αίτηση και επικολλά την μια εκ των φωτογραφιών και ο πολίτης μαζί με ένα μάρτυρα υπογράφουν. Το δελτίο ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.
Ελπίζουμε πως η διασύνδεση των στοιχειών θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις έως τώρα γραφειοκρατικές διαδικασίες των δημόσιων φορέων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και χωρίς κόπο εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την αποσυμφόρηση όλων των φορέων.

Κωνσταντίνος ΜπαλντίδηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!