Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Cyberkid: Εφαρμογή της ΕΛ.ΑΣ για προστασία ανηλίκων(Στοιχεία άρθρου από protothema.gr 31/08/14)


Με χαρά ενημερώθηκα, από την εφημερίδα του Πρώτου Θέματος, πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πριν σαράντα πέντε ημέρες έβγαλε στην αγορά των έξυπνο κινητών (τα λεγόμενα Smartphones)  την εφαρμογή Cyberkid, με σκοπό να βοηθήσει παιδιά και γονείς που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο να επικοινωνούν με ανθρώπους της αστυνομίας που έχουν εξειδίκευση στο να δίνουν λύσεις σε θέματα χρήσης του διαδικτύου από ανηλίκους έως διαχείριση σοβαρών υποθέσεων, όπως απειλές, απόπειρες αυτοκτονίας αλλά και εκμετάλλευση ανηλίκων. Οι ανήλικοι έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περίπτωση ψηφιακής απειλής και μπορούν να εκφράζουν καταγγελίες και ερωτήματα χρησιμοποιώντας τη διαδικασία Cyber Alert αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.
Η εφαρμογή απευθύνεται σε χρήστες smartphone ή tablet, η οποία είναι καινοτόμος και παγκόσμιας εμβέλειας. Μπορεί ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος γονέας ή ανήλικος χρήστης να κατεβάσει εντελώς δωρεάν την εφαρμογή από τα καταστήματα αγοράς εφαρμογών (γνωστά ως Play Store (Android) ή App Store (iOs) πληκτρολογώντας τον τίτλο Cyberkid. Όπως αναφέρουν οι αρθρογράφοι του Πρώτου Θέματος (Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα) τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς την εφαρμογή έχουν εγκαταστήσει πάνω από 18.000 χρήστες έξυπνων κινητών. Επίσης, το κουμπάκι του Cyber Αlert χρησιμοποίησαν πάνω από 2.500 φορές. Όπως καταγράφετε από τα στοιχεία ήδη από την πρώτη κιόλας μέρα ξεκίνησαν δυναμικά βοηθώντας ένα νέο άνθρωπο από την αυτοκτονία. Λίγες ημέρες μετά την επίσημη «πρώτη» της εφαρμογής, το cyberkid βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις σε App store (Νο 21) στην κατηγορία news και  στο Play Store (Νο 43) στην κατηγορία νέα applications. Οι δημιουργοί προσδοκούν  μέσα στους επόμενους μήνες να έχουν κάνει χρήση της εφαρμογής πάνω από  500.000 χρήστες και ώς το τέλος του χρόνου να φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια. Αυτό θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία.


Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας www.cyberkid.gr του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με τη χορηγία της WIND. Να σημειωθεί ότι η επισκεψιμότητα της ανωτέρω ιστοσελίδας του project Cyberkid έχει αυξηθεί κατά 300%. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε τέτοιες δράσεις που σκοπό έχουν την προστασία των πολιτών και πόσω μάλλον των ανηλίκων.  


Κωνσταντίνος Μπαλντίδης
 (Στοιχεία άρθρου από protothema.gr 31/08/14)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!