Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Σκέψου θετικά!

 
Κάθε καινούριο πρωινό που ξημερώνει καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορες και διαφορετικές μεταξύ τους καταστάσεις. Κάποιες από αυτές είναι βατές και κάποιες άλλες έχουν ένα μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας. Το ζητούμενο, όμως, είναι πώς τις αντιμετωπίζουμε εμείς.
 
Έχω παρατηρήσει ανθρώπους να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό για τα πιο απλά πράγματα κι από την άλλη είχα την τύχη να γνωρίσω κάποιους άλλους που χαμογελούσαν μπροστά στις μεγαλύτερες ανηφόρες. Επομένως, πέρα από την όποια αντικειμενική κατάσταση, υπάρχει και η υποκειμενική οπτική μας.
 
Η θετικότητα έχει μια αναζωογονητική επίδραση στην ψυχολογία μας. Βελτιώνει τη διάθεση μας και κατά συνέπεια συμβάλλει στο να ανθίζουμε στο περιβάλλον μας. Όταν κάποιος είναι θετικά προδιατεθειμένος μπορεί να διαχειριστεί με περισσότερη ψυχραιμία τις δυσκολίες συναντήσει μπροστά του. Άλλωστε δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που πιστεύουν πως με το να σκέφτονται κάτι άσχημο κατά κάποιο τρόπο είναι σα να το προκαλούν οι ίδιοι ώστε να συμβεί.
 
 
Αυτό που μας παρακινεί να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης είναι ουσιαστικά η ελπίδα. Η ελπίδα ότι όλα θα πάρουν το δρόμο που θέλουμε και θα βρεθούμε σ' εκείνο το σημείο που έχουμε στοχεύσει. Η θετική σκέψη, λοιπόν, δεν είναι άλλη από την κεκαλυμμένη μας ελπίδα. Κι η ελπίδα είναι το ίδιο μας το σήμερα και το αύριο.
 
Δεν είναι τυχαίο πως ο απαισιόδοξος άνθρωπος συνήθως φοβάται να ελπίσει για να μην απογοητευτεί εκ νέου, ενώ ο αισιόδοξος έχει φυλάξει ορισμένες πηγές από τις οποίες αντλεί δύναμη.
 
Η θετική σκέψη συμβάλλει στο να ζούμε πιο όμορφα και πιο ανέμελα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι εύκολο να την υιοθετήσουμε. Χρειάζεται να κάνουμε αρκετές προσπάθειες για τα μάτια της μέχρι να την πείσουμε να μας συντροφεύσει. Όμως, η συντροφιά της είναι πολύτιμη!
 
Δέσποινα Ζησοπούλου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!