Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Πλάθοντας τον κόσμο!

Ζούμε σε ένα κόσμο ο οποίος δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανικός. Κάθε μέρα βλέπουμε και ακούμε γύρω μας ένα σωρό ανεπίτρεπτες καταστάσεις και δε μπορούμε παρά να απογοητευόμαστε ή ακόμα και να φτάνουμε σε σημείο που το παράλογο και το ανήθικο να θεωρείται πλέον ως ο κανόνας της κοινωνίας μας.
 
Με τι εφόδια να συνεχίσεις και να μην ακολουθήσεις το ρεύμα; Πώς να είσαι σωστός σε μία κοινωνία που κυριαρχεί η πονηριά και ο καθένας επικεντρώνεται στο προσωπικό του όφελος χρησιμοποιώντας κάθε είδους μέσο για να το επιτύχει; Υπάρχει άλλος τρόπος για να επιβιώσεις;
 
Το γεγονός ότι ζούμε σε μία σαθρή κοινωνία δεν αποτελεί δικαιολογία για κανέναν  μας. Εμείς διαμορφώνουμε τη ζωή μας και κατ' επέκταση αυτή την κοινωνία. Κοινώς, μπορείς να είσαι όποιος θέλεις να είσαι και εντέλει οι επιλογές μας φανερώνουν την ποιότητα του χαρακτήρα μας. Μπορεί οι συνθήκες να μας αναγκάζουν να αλλοιωθούμε αλλά δε μας εξαναγκάζουν κιόλας, καθώς η τελική απόφαση περνάει από τα χέρια μας. 
 
Σίγουρα υπάρχουν πολλά άσχημα πράγματα που χρήζουν άμεσης αλλαγής αλλά εξίσου υπάρχουν και αντίστοιχα όμορφα που είναι άξια παραδειγματισμού. Αν η ηθική σου αντέχει τη διάβρωση μπορείς να ακολουθήσεις το ρεύμα αλλά αν θέλεις να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου μπορείς να ακολουθήσεις τα πιστεύω σου. Η επιβίωση για τον καθένα μας έχει διαφορετική χροιά. Για κάποιον μπορεί να είναι το να γίνει αποδεκτός και επιτυχημένος και για κάποιον άλλο να ξαπλώνει με ήσυχη συνείδηση όταν ακουμπάει το κεφάλι του στο μαξιλάρι.
 
Ας αφήσουμε, λοιπόν, επιμέρους τις δικαιολογίες και ας επικεντρωθούμε στο ποιοι θέλουμε να είμαστε ώστε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να γίνουμε αυτό που είμαστε.
 
Δέσποινα Ζησοπούλου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!