Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Το καλαθάκι των φόβων!


Στην καθημερινότητά μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα, διαφόρων ειδών, με ευχάριστα, δυσάρεστα γεγονότα και με φοβίες. Επιτρέψτε μου να σταθώ στο τελευταίο. Φοβίες. Όλοι μας  έχουμε ένα τσουβαλάκι γεμισμένο με φοβίες. Άλλοι το έχουμε μισογεμάτο και άλλοι μισοάδειο. Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε με αυτές και πώς τις αντιμετωπίζουμε. 

Το κλειδί είναι, όταν έρθουμε αντιμέτωποι με την φοβία μας να λειτουργήσουμε ψύχραιμα και με απόλυτη λογική. Ο πανικός δεν βοηθάει, αντίθετα μάλιστα. Το συναίσθημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι κακός σύμβουλος, καθώς κάνει την κατάσταση χειρότερη. Ενώ η λογική σε βοηθάει να σκεφτείς με ρεαλιστικό τρόπο το πράγμα και να αποφύγεις μια ενδεχόμενη κρίση πανικού. Πόσο εύκολο είναι αυτό; Καθόλου! Όμως αυτό που μετράει (πάντα) είναι η προσπάθεια. Όταν προσπαθούμε, κάθε φορά πάμε και ένα βήμα παραπάνω, μαθαίνουμε από τα λάθη μας και βελτιωνόμαστε. 

Σημασία δεν έχει αν δεν τα καταφέρνουμε και υποκύπτουμε στις φοβίες μας. Σημασία έχει να μην παραιτούμαστε και να προσπαθούμε για το καλύτερο, χωρίς να απογοητευόμαστε. 


Ευαγγελία Μπουρντούβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!