Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Στοχεύσατε, πυρ!

Δεν είναι λίγες οι φορές που δυσκολευόμαστε να πάρουμε κάποια απόφαση (από την πιο ασήμαντη μέχρι την πιο σημαντική), ιδίως όταν δεν έχουμε κατασταλάξει εμείς οι ίδιοι στο τι είναι αυτό που επιθυμούμε. Έτσι, με μετέρωρες σκέψεις προβαίνουμε σε αντίστοιχες μετέρωρες κινήσεις. Αυτό, βέβαια, μας κάνει να πέφτουμε σε ένα τέλμα και να αναπλάθουμε ένα κύκλο αβεβαιότητας και αναποφασιστικότητας. Σίγουρα κάτι τέτοιο δε μπορεί να θεωρηθεί ως ιδανική κατάσταση.

Πώς όμως μπορούμε να γνωρίζουμε τι πραγματικά θέλουμε όταν δεν ξέρουμε τι θέλουμε; Ή μήπως κατά βάθος γνωρίζουμε και απλά έχουμε προετοιμαστεί με μια εξίσου καλή εναλλακτική λύση;Ένας έξυπνος τρόπος για να προκαλέσουμε τα θέλω μας ώστε να σταματήσουν να μας παίζουν κρυφτό είναι... να το παίξουμε κορώνα - γράμματα. Και λέγοντας αυτό εννοώ το προφανές, πως δηλ. πέρνουμε ένα κέρμα, συμβολίζουμε τις δύο όψεις του με τις δύο επιλογές μας και το πετάμε στον αέρα. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, λίγο πριν αποκαλυφθεί το αποτέλεσμα του νομίσματος, συνειδητοποιούμε τι θέλαμε εξ' αρχής γιατί εκείνη τη στιγμή ευχόμαστε να κερδίσει κάποια συγκεκριμένη επιλογή μας. Βέβαια, δεν είναι αναγκαίο να μπούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία με το νόμισμα. Μπορούμε απλά να τη σκεφτούμε μέσα στο μυαλό μας και αυθόρμητα θα εμφανιστεί μπροστά μας η απάντηση που ψάχνουμε, η επιλογή που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε.

Γνωρίζοντας τι θέλουμε διατηρούμε μια πιο σταθερή συμπεριφορά αφού πλέον έχουμε αποκτήσει κάποιο στόχο και προχωράμε προς την επίτευξη του. Κατ' αυτόν τον τρόπο, δε μπερδεύουμε ούτε τον εαυτό μας ούτε τον περίγυρο μας. Επομένως, go for it. Ή αλλιώς, στοχεύσατε... πυρ!

Δέσποινα Ζησοπούλου

ΥΓ. Ευχαριστώ τη Σ. Θ.  για το έξυπνο trick που μου έμαθε και έδωσε λύση σε κάποιες ερωτήσεις μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!