Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κάτι σαν... έρωτας!

 
 
 Υπάρχουν κάποια μαγικά συναισθήματα που φοράνε φτερά στην καρδιά μας. Είναι από αυτά που δε μπορείς τόσο να τα περιγράψεις όσο να τα αισθανθείς. Γιατί είναι σα να σείεται η γη κάτω από τα πόδια σου, αφού χάνεις τον έλεγχο των αντιδράσεων σου και προσπαθείς να καταλάβεις γιατί το σώμα σου ανταποκρίνεται τόσο ιδιαίτερα με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Γιατί και μόνο στη σκέψη του είναι σα να βρίσκεται εκεί ο ίδιος και σε τυλίγει η παρουσία του, γι' αυτό και προσπερνάς κάθε πιθανό και απίθανο εμπόδιο. Έτσι απλά.
 
 Όμως, τα συναισθήματα δεν είναι από μόνα τους αρκετά ώστε να θεμελιώσουν μία σχέση ανθρώπων. Κάποιες φορές ενώ υπάρχουν όλες οι σωστές ενδείξεις πως υπάρχει κάτι που αξίζει να εξερευνήσεις, επικρατεί μία σύγχυση καταστάσεων και καταλήγεις να βρίσκεσαι χαμένος στη μετάφραση. Κάπου εκεί, λοιπόν, η λογική οφείλει να πάρει το τιμόνι από τα χέρια της καρδιάς και να της κάνει μερικά μαθήματα καθοδήγησης.
 
 Άραγε υπάρχουν λάθος συναισθήματα; Μάλλον υπάρχουν λάθος συνθήκες. Όμως, ακριβώς επειδή είναι και οι μόνες που επικρατούν τη δεδομένη στιγμή, ενεργείς σύμφωνα με αυτές. Όλα τα υπόλοιπα επαφίενται στο χρόνο και στη λήθη του.
 
 
 Επομένως, ναι! Αν χρειαστεί κλείνεις τα αυτιά στους ρυθμικούς χορούς της καρδιάς σου, φοράς γυαλιά ηλίου μπροστά στα χαμόγελα που κάνουν τον ήλιο να ανατέλλει για δεύτερη και τρίτη φορά μέσα στην ίδια μέρα, χτίζεις τείχη για να κρατήσεις αποστάσεις ασφαλείας και κυμαίνεσαι σε θερμοκρασίες καταψύκτη. Κοινώς αμύνεσαι και αποφεύγεις να αφήνεσαι έρμαιο των καταστάσεων.
 
 Κι αν όλα αυτά φαντάζουν αδύνατα, ξέρεις πως αύριο ξημερώνει μια καινούρια λαμπερή ημέρα και μια νέα ιστορία πιο κοντά στα όνειρα σου περιμένει να γεννηθεί...
 
Δέσποινα Ζησοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!