Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Wind of change!

 
 Πόσο εύκολο είναι να πιάνεις το νήμα από την αρχή όταν ήδη έχεις ξεκινήσει να το ξετυλίγεις; Μάλλον καθόλου. Όμως, όσο υπάρχει διάθεση και ελπίδα δεν θα είναι αργά!

 
 Η μεγαλύτερη παγίδα που είναι πιθανό να συναντήσεις μπροστά σου είναι η συνήθεια ή αλλιώς το κατά κόσμον γνωστό "βόλεμα". Ευτυχώς ή δυστυχώς, όταν συνηθίζουμε να ζούμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο γίνεται τρόπος ζωής μας και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να θεωρηθεί λανθασμένα πως αυτός είναι και ο επιθυμητός. Φυσικά, για κάποιους ανθρώπους μπορεί και να είναι όντως, αλλά αναφέρομαι στις περιπτώσεις εκείνες που αισθανόμαστε πως κάτι που έχουμε δεν είναι το πραγματικά επιζητούμενο και ενώ θέλουμε να το αλλάξουμε το αφήνουμε να υφίσταται επ' άπειρο. Άλλη μια πονηρή παγίδα είναι ο φόβος, ο φόβος του "τι έχω" και "τι θα χάσω", μιας και το "τι θα κερδίσω" είναι άγνωστο εάν και πότε θα μας τιμήσει με την παρουσία του.
 
 Σειρά έχει και το επιχείρημα του "λάθους". Αυτό σημαίνει πως πολλοί μπορεί να χαρακτηρίσουν την πιθανή ενέργεια σου ως λάθος ενώ για εσένα μπορεί αυτό που ζεις μέχρι τώρα να είναι μεγαλύτερο λάθος.
 
 
 Καταβάθως, όσο προβληματισμένος και να είναι κάποιος ως προς το πως θα πορευτεί, πιστεύω πως μέσα του έχει ήδη αποφασίσει για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του. Ίσως αυτό που τον εμποδίζει  να αντιληφθεί τη συγκεκριμένη συνειδητοποίηση είναι η απλή κίνηση του να περάσει από τη θεωρία στην πράξη, καθότι  όσο πιο μεγάλο είναι το μέγεθος της αλλαγής τόσο πιο δύσκολη είναι και η συνειδητοποίηση της απόφασης μας.
 
 Εάν, λοιπόν, δεν μπορείς να εφησυχαστείς και πλέον έχεις ξοδέψει όλα τα επιτρεπτά χρονικά περιθώρια, έχει φτάσει η ώρα της αλλαγής! Και κάπως έτσι προσπαθείς να μείνεις όσο πιο κοντά μπορείς στα "θέλω" και τα "πιστεύω" σου.
 
Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!