Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ποιος είσαι! Ευτυχώς ή δυστυχώς, δε μαθαίνεις τα όρια σου μέχρι να χρειαστεί να τα αγγίξεις. Μπορεί να πίστευες πως θα άντεχες περισσότερο κι όμως απ' ότι αποδεικνύεται δεν είσαι για πολλές δυσκολίες. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες φορές που εκπλήσσεσαι με τον ίδιο σου τον εαυτό διαπιστώνοντας πως η στάση σου απέναντι σε αυτό που θα αρνιόσουν κατηγορηματικά στο παρελθόν έχει αλλάξει. Παρατηρείς πως όταν καλείσαι να το βιώσεις στο παρόν, οι αντοχές σου είναι διευρυμένες. Απορείς. Πού πήγε η απολυτότητα σου; Κοίτα να δεις που τελικά υπάρχουν πιο σημαντικές αξίες από τον εγωισμό μας και στις κρίσιμες στιγμές βρίσκουμε τη δύναμη να τις υπερασπιστούμε και να τις προστατεύσουμε.   

 Δεν έχεις χρόνο να αναλογιστείς εάν θα έκαναν το ίδιο για εσένα ή εάν θα έδειχναν την ίδια ανοχή σε συγκεκριμένα σου ατοπήματα. Γιατί όταν καλείσαι να υπερασπιστείς τα συναισθήματα σου δεν υπολογίζεις τι θα προσφέρεις και τι θα λάβεις. Απλά επιζητάς να εκφραστείς άνευ περιορισμών και ψυχρών μαθηματικών υπολογισμών. Προσπαθείς να είσαι αληθινός, κινούμενος στο πνεύμα των όσων νιώθεις.

 Εξάλλου, μέσα σε ένα τέτοιο παιχνίδι ενηλίκων ισχυρότερος παίκτης αποδεικνύεται εκείνος που τολμάει να ανοίξει τα χαρτιά του. Γιατί ξέρει πως ακόμη κι αν χάσει έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε. Και έπαιξε τίμια, χωρίς κόλπα, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό, δείχνοντας απλά τον εαυτό του.


 Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να κρυφτούν στην ασφάλεια της σιωπής και της παραίτησης τους. Ίσως γιατί δεν βρήκαν αυτό που θα τους κινητοποιήσει και θα τους βγάλει από την αδρανή στάση τους. Ίσως γιατί το βρήκαν και φοβήθηκαν ότι θα ταρακουνήσει τον καλά δομημένο κόσμο τους. Και οι δύο κατηγορίες θα ζουν συντροφιά με ένα ενδεχόμενο "αν", ή όπως αλλιώς ονομάζεται: απωθημένο. 

 Η ζωή είναι πολύ μικρή για να βάζουμε περισσότερα εμπόδια στον εαυτό μας. Αφού θέλεις, τι σε κρατάει πίσω; Γιατί ο φόβος του να εκτεθείς να είναι πιο ηχηρός από την επιθυμία σου;   

 Αν αγαπάς διεκδίκησε και αν μπορείς συγχώρεσε! Συγχώρεσε τα λάθη των άλλων αλλά συγχώρεσε και τα δικά σου. Γιατί εντέλει από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα: Όταν γνωρίζεις και αγαπάς τον εαυτό σου ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι και τότε δε φοβάσαι μήπως σε απορρίψουν για αυτό που είσαι, γιατί ξέρεις ποιος είσαι!

Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!