Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Φίλος με το άλλο φύλο!

Μέσα σε μια από αυτές τις περιπλανήσεις μας σε μαγευτικές τοποθεσίες της πόλης γεννήθηκε η ιδέα του να γράψουμε ένα κείμενο αλλιώτικο από τα άλλα. Με φόντο το μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού που μας συντρόφευαν εκείνο το απόγευμα, ξεκινήσαμε να γράφουμε ο καθένας από μία σκέψη - ιδέα που τη συνέχιζε ο άλλος. Έτσι απλά και αυθόρμητα ορμώμενοι από μια έμπνευση της στιγμής. Το αποτέλεσμα; Το κείμενο που ακολουθεί...Υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη, ούτε και δίνεται μεμιάς. Μπορεί να υπάρξει, μπορεί και όχι. Σημαντικό είναι να έχουν τοποθετηθεί εξ' αρχής οι σωστές βάσεις. Δηλαδή, να ξεκινήσεις την καθαρά φιλική σου σχέση με πλήρη ανυπαρξία ερωτικών στοιχείων ή ενδεχόμενων τέτοιων μελλοντικών σκέψεων. Βέβαια, λέγεται πως ακόμα και στις απόλυτα φιλικές σχέσεις μπορεί να υπάρξει έλξη ή ερωτική τροπή. Όμως, αν η αγάπη, ο σεβασμός και η εκτίμηση για τον άλλον έχει πάρει οικογενειακές - φιλικές διαστάσεις, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει εύκολα και είναι δύσκολο - σχεδόν αδύνατο - να χαθεί και να μετατραπεί σε έρωτα. Φαντάζει σχεδόν σαν αιμομιξία!

Σαφώς και γίνεται να ξεπεραστούν τα όρια, ειδικά όταν οι διαπλεκόμενοι υποδύονται μία κατάσταση και κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Όντας γυναίκα ομολογώ πως παρά τις όποιες περαστικές φιλίες του ιδίου με το δικό μου φύλο προσπάθησα να συντηρήσω, η φιλία με έναν άνδρα είναι η πιο αληθινή και πιο ουσιαστική που υπάρχει στη ζωή μου! Ως άνδρας, πάντοτε άκουγα πως οι αντροπαρέες είναι οι καλύτερες και οι στιγμές μαζί τους μένουν ανεξίτηλες. Όμως, εμένα ο κολλητός μου είναι γυναίκα και νομίζω πως δε θα είχα κάνει καλύτερη επιλογή! Άλλωστε, οι φιλικές σχέσεις με γυναίκες με βοήθησαν να τις καταλάβω καλύτερα και όλη αυτή τη γνώση να την χρησιμοποιήσω ως "όπλο" στη σχέση μου. Είναι υπέροχο να έχεις κολλητό μια γυναίκα!  Μπορεί να μη βλέπουμε παρέα μπάλα ή να κάνουμε διαγωνισμό ρεψίματος αλλά πίνουμε μπύρες και μιλάμε για σχέσεις. Όταν δύο ανθρώπινες ψυχές συναντιούνται δεν έχει σημασία το φύλο αλλά η χημεία, η σύμπνοια και εντέλει το να περνάς όμορφες στιγμές με κάποιον που ξέρεις πως αν είχες το αντίθετο φύλο από το δικό σου θα ήσουν αυτός/αυτή. Μπορεί να μην κατανοώ απόλυτα τη λογική της και να μην έχουμε πάντα τα ίδια θέλω αλλά ξέρω πως το μυαλό μας συναντιέται και ακολουθεί τα ίδια μονοπάτια. Στις δύσκολες στιγμές είναι εκεί για να τις κάνει πιο εύκολες ως γνήσια φίλη. Μπορεί να μη συμφωνώ εντελώς με τις απόψεις του περί ορθότητας και κάποιες φορές να πεισμώνουμε για το ποιος έχει περισσότερο δίκιο, αλλά είναι το Φιλαράκι μου και δε θα τον άλλαζα με τίποτα στον κόσμο. Ξέρω πως μπορεί να καταλάβει τα δυσνόητα και να δημιουργήσει πρακτικές λύσεις γιατί είναι άνθρωπος που έχει μάθει να αγαπάει και να προσφέρει.

Ε ναι, υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Τουλάχιστον εμείς τα καταφέραμε περίφημα παρά την δυσπιστία των τρίτων. Αγαπώ να σε έχω φίλη! Μου επέτρεψες να γνωρίσω έναν άνθρωπο που θαυμάζω και προσπάθησα να αφομοιώσω πολλά στοιχεία της προσωπικότητας του στη δική μου. Λατρεύω αυτό που είσαι και είσαι το Φιλαράκι μου!


              Δέσποινα Ζησοπούλου          Κωνσταντίνος Μπαλντίδης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!