Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Στίγματα στιγμής! Μέσα στη βαβούρα της καθημερινότητας είναι τόσο απλό να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να αρχίσουμε να δίνουμε μεγαλύτερο μερίδιο προσοχής σε θέματα δευτερευούσης αξίας. Και κάπως έτσι ξεχνάμε. Ξεχνάμε να ζούμε! Ξεχνάμε πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα περισσότερο από το τώρα μας, από το παρόν μας. Αγωνιζόμαστε διαρκώς για ένα καλύτερο αύριο και αμελούμε να απολαύσουμε το δώρο του σήμερα που βρίσκεται μπροστά μας! Σαφώς και πρέπει να προετοιμάζουμε ένα τμήμα του εδάφους αλλά δεν γίνεται να θυσιάζουμε τις στιγμές που μας προσφέρονται εμμένοντας σε αναμονή καλύτερων μελλοντικών τέτοιων.

 Ούτε βέβαια μπορούμε και να καθορίσουμε επακριβώς πως θα έχει διαμορφωθεί αυτό το πολυπόθητο αύριο. Ως ένα σημείο μπορεί να περνάει από το χέρι μας αλλά από ένα σημείο παραπέρα δεν υπάρχουν διαπιστευτήρια της διαμόρφωσης του. Γι' αυτό καλό είναι να ζούμε την κάθε στιγμή όπως μας δίνεται με τα θετικά και τα αρνητικά της, τις χαρές και τις λύπες της, τις νίκες και τις ήττες της. Τίποτα δεν είναι πιο σίγουρο από το τώρα μας και ακόμη κι αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Και είναι ευνόητο πως αν δεν μπορούμε να καθορίσουμε μεταγενέστερα αποσπάσματα της δικής μας της ζωής πολύ περισσότερο δεν γίνεται να επέμβουμε σε άλλων ανθρώπων. 

 Όλα έχουν την τάση να μπαίνουν στη θέση τους και όσα γίνονται πραγματώνονται την πιο κατάλληλη στιγμή, όταν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, είτε αυτό συμβαίνει εν γνώσει είτε εν αγνοία μας. Είναι τόσα πολλά αυτά που καλούμαστε να ελέγξουμε κατά την διάρκεια της ημέρας που δεν ωφελεί να προσθέτουμε περισσότερες έγνοιες σε τομείς που είναι ανώτεροι των δυνάμεων μας. Άλλωστε το τώρα έχουμε μπροστά μας και σε αυτό μπορούμε να επικεντρωθούμε και να διαμορφώσουμε.

 Επομένως, ναι παραδείγματος χάριν υπάρχει η δουλειά με το ανάλογο άγχος που φέρει αλλά υπάρχει και ο άνθρωπος που πρέπει να σταθμίσει τις προτεραιότητες του και να καθορίσει που θα επιτρέψει να αναλωθεί. Και ναι υπάρχουν και τα σχέδια που κάνουμε για το μέλλον αλλά επειδή αγνοούμε την όποια έκβαση του, υπάρχει αυτό που ζούμε τώρα και είναι μπροστά μας και είναι δικό μας!

Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!