Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Happy Birthday!


 Πολλοί τρομάζουν και μόνο στη σκέψη των γενεθλίων. Όχι των γενεθλίων γενικά αλλά των δικών τους γενεθλίων ειδικά. Και όχι δεν τρομοκρατούνται απλά και μόνο στην ιδέα ενός μαγικού αριθμού με συνήθειες ανοδικής τάσης. 

 Τα γενέθλια είναι κάτι σαν απολογισμός της μέχρι τώρα ζωής μας. Αυτό που μας τρομάζει δεν είναι αυτούσια η ηλικία. Είναι το τι έχουμε καταφέρει και τι θα θέλαμε να έχουμε καταφέρει μέχρι την παρούσα εορτάζουσα ηλικία. Είναι η συνειδητοποίηση των κατορθωμάτων και των αποτυχιών μας, τα σημεία στα οποία υπερτερούμε και αυτά στα οποία υστερούμε. 

 Είναι η πορεία που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα και ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων μας. Είναι η κοινωνική γνώση που έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε και η προσωπική μας εξέλιξη συγκριτικά με την ιδανική εικόνα ενός εαυτού που έχουμε πλάσει σε κάποιο σημείο του μυαλού μας. Είναι οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν, οι πιο δικοί μας άνθρωποι που έχουν κατορθώσει να αποτελούν κομμάτι της ταυτότητας μας, καθώς συνετέλεσαν στη σημερινή μας διαμόρφωση.

 Για αυτό θα έπρεπε να γιορτάζουμε τα γενέθλια για όλα όσα έχουμε καταφέρει, για τους ανθρώπους στους οποίους εξελιχθήκαμε και για αυτούς που κατορθώσαμε να κρατήσουμε κοντά μας. Γιατί όσο είμαστε ζωντανοί μπορούμε ακόμη να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να βελτιωθούμε κι εμείς οι ίδιοι. Και ό,τι δεν έχουμε πραγματώσει ακόμη, είναι μπροστά μας για να το κατακτήσουμε!


Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!