Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Χορεύουμε;


 

 Χορεύουμε; Αναφέρομαι στο χορό της ψυχής μας, στη μαγεία του να επιτρέπεις στον εαυτό σου να αφεθεί και να παραχωρείς μερικές ενέργειες στον αυθορμητισμό σου. Πιο συγκεκριμένα, κάνω λόγο για εκείνες τις αυθεντικές στιγμές που αφήνοντας τα προσωπεία αισθανόμαστε τόσο οικεία και όμορφα και παραμερίζοντας καχυποψίες και συστολές είμαστε ο εαυτός μας πέρα από τύπους και περιτυλίγματα. Χωρίς την ανάγκη της αποδοχής και τον φόβο της απόρριψης. 

 Καθώς πλησιάζουμε προς τη σκηνή ζυγίζουμε με το βλέμμα τον παρτενέρ μας. Έχουμε τα ίδια συναισθήματα: την ίδια αβεβαιότητα για την έκβαση και την ίδια αποφασιστικότητα για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προσπάθεια. Το είδος στο οποίο καλούμαστε να χορέψουμε παραμένει μια μικρή έκπληξη που θα ανακαλύψουμε με την έναρξη της μουσικής. Θα βασιστούμε στην ετοιμότητα και τον αυτοσχεδιασμό μας.

 Καθώς οι πρώτες νότες αρχίζουν να κατακλύζουν το χώρο αισθανόμαστε το σώμα μας να ανταποκρίνεται στο ρυθμό και προτού καν το καταλάβουμε έχουμε αρχίσει να κινούμαστε. Για να έχουμε ένα άρτιο χορευτικό αποτέλεσμα ο κάθε επίδοξος χορευτής πρέπει να επιτελέσει το ρόλο του σεβόμενος το χώρο και τον χορό του παρτενέρ του έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί επάνω σε κάποια φιγούρα
 

 Το αποτέλεσμα θα φανεί στην τελική μας βαθμολογία αλλά όποιο και να είναι πάντα θα μας ενώνει αυτός ο χορός και οι συγχρονισμένες κινήσεις μας που αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους κατά την διάρκεια του. Θα έχουμε τη συντροφιά μας μελωδίας και την μνήμη ενός προμελετημένου μουσικού αγγίγματος. 

 Ναι, χορεύουμε γιατί έτσι γευόμαστε τη ζωή και χωρίς χορό ο χρόνος κυλάει αργά και μονότονα αλλά με το χορό αποκτά ρυθμό, κίνηση, δράση και ενδιαφέρον για το παρακάτω.

 Μην επιτρέπεις σε κανένα να σου στερεί τη θέα του ουρανού επειδή ο ίδιος δεν μπορεί να τον αντικρίσει. Βρες ανθρώπους που θα αφήσουν τις φοβίες τους κατά μέρους για εσένα και που δε θα διστάσουν να χορέψουν ακόμη κι αν δεν ξέρουν τα βήματα. Αλήθεια, υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι και αν τους ψάξεις θα τους ανακαλύψεις!

Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!