Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Το προσωπείο της υποκρισίαςυποκριτής
 < αρχαία ελληνική ὑποκριτής

υποκριτής αρσενικό

  1. ο ηθοποιός στο αρχαίο δράμα
  2. αυτός που συμπεριφέρεται με υποκρισία, που δείχνει στους άλλους ψεύτικα συναισθήματα και αποκρύπτει τον πραγματικό κακό του εαυτό (θηλυκό: υποκρίτρια)

Εγώ θα σχολιάσω τη δεύτερη σημασία της λέξης «υποκριτής».

Η υποκρισία δεν έχει να κάνει με τη μόρφωση, το επίπεδο, τις γνώσεις αλλά ούτε και την κοινωνική τάξη. Αντίθετα, οι απαίδευτοι άνθρωποι, ίσως, να είναι περισσότερο ειλικρινείς από όλους αυτούς τους δήθεν πεπαιδευμένους, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Συναντάω καθημερινά τόση ψευτιά και υποκρισία που πλέον δεν μπορώ να ξεχωρίσω τους ψεύτες από τους ειλικρινείς ανθρώπους. Ένα εύχομαι στον εαυτό μου να μη γίνω σαν αυτούς. Μπροστά σου όλοι σε αγαπάνε και σε εκτιμούν και από πίσω σου έχουν μόνο κακία και χολή να βγάλουν για το πρόσωπο σου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μάθει να ζουν μέσα στο ψέμα και η αλήθεια τους φοβίζει, ταράζει και σπάει τον «υπέροχο» ψεύτικο κόσμο τους. Τελικά είναι πολλοί εκείνοι που φορούν το προσωπείο της υποκρισίας.

Η απορία μου και ο λόγος που γράφω αυτές τις λίγες γραμμές ξέρετε ποιος είναι; Πώς αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται τα βράδια; Πώς χαμογελούν και διασκεδάζουν; Εγώ στη θέση τους θα υπέφερα. Τελικά, καταλήγω στο συμπέρασμα πως δεν αξίζει να σκας και να επηρεάζεσαι από τέτοιες συμπεριφορές αλλά να απολαμβάνεις την επιλογή σου, δηλαδή του να ζεις με καθαρή σκέψη, συνείδηση και ζεστή καρδιά. Άσε όλους αυτούς μέσα στο μαύρο καυτό καζάνι τους να «βράσουν» (ναι κάπως έτσι τους φαντάζομαι). Όπως έχω γράψει και παλαιότερα «ας διώξουμε τους τοξικούς ανθρώπους από δίπλα μας… κάνουν κακό»! Οι ψεύτες και οι υποκριτές είναι οι πλέον τοξικοί. Trust me!


Εύχομαι όμορφες και ειλικρινείς σκέψεις… για μια γλυκιά καληνύχτα από το #dinamiskepsis!

Kωνσταντίνος Μπαλντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!