Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Saying goodbye! Οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μας καθρεφτίζουν τις επιλογές μας. Κάτι μας κέρδισε στο πρόσωπο τους κι έτσι τους εμπιστευτήκαμε ένα κομμάτι μας ενστικτωδώς. Όμως, όσο εύκολο στάθηκε να πλησιάσουμε μεταξύ μας απλά κι αναίτια άλλο τόσο εύκολο μοιάζει να απομακρυνθούμε σταδιακά από αυτούς που ξεχωρίσαμε. 

 Ας είμαστε ειλικρινείς. Ποτέ δε φταίει μόνο ένας. Η κάθε πλευρά φέρει το δικό της μερίδιο ευθύνης καθώς επέτρεψε να φθαρεί ότι δημιουργήθηκε. Ή απλώς συνέβαλε στο να διαμορφωθούν έτσι οι καταστάσεις ώστε η απουσία του άλλου να είναι περισσότερο επιθυμητή από την παρουσία του. Κοινώς κάποιες φορές η τριβή είναι ικανή να οδηγήσει στη συντριβή. Υπάρχει όμως κάτι ακόμη πιο λυπηρό από αυτό: να αισθάνεσαι την απουσία του άλλου εν όψει της παρουσίας του. Επομένως, γίνεται αντιληπτό πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. 

 Όμως, η ζωή προχωράει και παίρνει και τους ανθρώπους μαζί της κι έτσι αυτοί καλούνται να συνεχίζουν και να προσπερνάνε. Άλλοι θυμώνουν, άλλοι λυπούνται, άλλοι πεισμώνουν, άλλοι αδιαφορούν κι άλλοι προσποιούνται. Ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο του. 

 Κάπου εδώ θέλω να παραθέσω μια όμορφη συμβουλή από ένα καλόκαρδο άτομο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι άνθρωποι που κάποτε ήρθαν και μας έκαναν καλό εν αγνοία τους όταν τους χρειαζόμασταν περισσότερο από όλους, είναι αυτοί και οι οποίοι όταν παρουσιάστηκαν δυσκολίες στις διαπροσωπικές μας σχέσεις μαζί τους μας έκαναν ξανά εν αγνοία τους το μεγαλύτερο καλό. Γιατί μας έκαναν δυνατούς. Πιο δυνατούς απ' ότι πιστεύαμε πως είμαστε πριν τους γνωρίσουμε. Μας δίδαξαν πως δεν πειράζει να υποκύπτουμε κάπου κάπου στις αδυναμίες μας γιατί μέσα από αυτές γινόμαστε δυνατότεροι!

 Γι' αυτό δε χωράνε πίκρες και μνησικακίες τη στιγμή που μπορούμε να αισθανόμαστε τυχεροί που συναντήθηκαν έστω και για μια στιγμή οι δρόμοι μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε καλό ταξίδι στους αλλοτινούς μας συνοδοιπόρους και να ευχηθούμε ο καθένας μας να βρει το δρόμο του. Άλλωστε η ζωή στήνει παιχνίδια και γνωρίζει λόγους που αγνοούμε οι άνθρωποι.


Δέσποινα Ζησοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!