Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Love Yourself!


Αφορμή για την συγγραφή του συγκεκριμένου κειμένου αποτελεί μια ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο. Μια φίλη ανέβασε μια φωτογραφία που έλεγε στα αγγλικά «Be Yourself, Accept Yourself, Value Yourself, Forgive Yourself, Bless Yourself, Express Yourself, Trust Yourself, Love Yourself and Empower Yourself”. Το κορίτσι αυτό αν και ηλικιακά μικρό χαρακτηρίζεται από κέφι, θετική σκέψη και κατανόηση των πραγματικών αξιών. Αξιών και πεποιθήσεων που αρκετοί μεγάλοι, ώριμοι ή καταξιωμένοι δεν θα καταφέρουν να νιώσουν ή να καταλάβουν.

Be Yourself, πίστεψε στο εαυτό σου. Η πίστη μας προς τους άλλους έχει ταραχθεί-αλλοιωθεί, καθώς οι κοινωνικές συνθήκες εντείνουν τις αμφιβολίες, τους φόβους και τις ανασφάλειες. Τι γίνεται με την πίστη στον ίδιο μας το εαυτό; Που πήγε; Οι άνθρωποι έχουν πάψει να πιστεύουν στους εαυτούς και τις δυνάμεις τους. Αν δεν πιστέψουμε σε εμάς, σε αυτά που έχουμε και μπορούμε να δώσουμε αλλά και να κάνουμε… δεν θα καταφέρουμε να πιστέψουμε σε κανέναν. Η ζωή χρειάζεται πίστη για να είναι πλήρης και να σου δίνει δύναμη να πας μπροστά, να φτάσεις ψηλά. Πίστη σε εσένα τον ίδιο/α.
Accept Yourself, αποδέξου τον εαυτό σου. Η αποδοχή του εαυτού μας είναι το κλειδί για να ζήσουμε καλά αλλά και να καταφέρουμε να πιστέψουμε σε εμάς, όπως λέγαμε. Η αποδοχή προϋποθέτει να μάθεις το ποιος είσαι και να σε καταλάβεις. Να γνωρίζεις τα δυνατά και τα τρωτά σημεία σου, τα καλά και τα κακά σου, τα υπέρ και τα κατά σου. Άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις την αυτοβελτίωση. Η αποδοχή του εαυτού μας είναι το κλειδί της σκέψης για να μπορέσουμε να μας αγαπήσουμε.
Express Yourself, εκφράσου. Επικοινώνησε τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς σου! Δείξε ποιος είσαι, μοιράσου τις ιδέες σου και πίστεψε σε αυτές. Η έκφραση είναι ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης και αποσυμπίεσης. Ο άνθρωπος εκφράζοντας το μέσα του γνωρίζει τον εαυτό του, κατανοεί και τον αποδέχεται με μεγαλύτερη ευκολία. Η έκφραση έχει πολλές πτυχές, βρες εκείνη που σου ταιριάζει και σου αναλογεί.
Τέλος, Love Yourself, αγάπα τον εαυτό σου. Η αγάπη του εαυτού μας προέρχεται από την αποδοχή του. Μην κατακρίνεις συνέχεια αυτό που είσαι, μην σου βάζεις μόνιμα τις φωνές. Πρέπει να μας αγαπάμε, να αγαπάμε το σώμα μας, την προσωπικότητα μας, τις επιλογές μας και το μυαλό μας. Αν μας αγαπήσουμε θα πετύχουμε. Εννοείται πως πρέπει να υφίσταται η αυτοκριτική αλλά στο βαθμό και το πλαίσιο του επιτρεπτού. Τα άκρα ποτέ δεν αποτέλεσαν πετυχημένη επιλογή.
Όλες αυτές οι «συμβουλές» εμπεριέχουν και προϋποθέτουν η μία την άλλη. Αν μάθουμε να αγαπάμε, σεβόμαστε, ευχαριστούμε, αποδεχόμαστε, εμπιστευόμαστε, εκτιμούμε, συγχωρούμε και εκφράζουμε τον εαυτό μας… θα συμβάλουμε στη βελτίωση του εαυτού μας και συνάμα του συνόλου. Ως μονάδες ενός συνόλου το επηρεάζουμε και το καθορίζουμε με τον τρόπο μας, καθώς είμαστε λιθαράκι του. Ας μάθουμε να βλέπουμε τα θετικά της ζωής και ας αποτινάξουμε την μιζέρια και την κακεντρέχεια που μας έχει πνίξει. Η ζωή θέλει χαμόγελο, κέφι και όπως έχω πει «μακριά από’ τους τοξικούς». Οι θετικοί άνθρωποι έχουν αξία! 
Καλό απόγευμα αγαπημένοι αναγνώστες! Μην ξεχνάτε η σκέψη είναι το όπλο μας ενάντια στα πάντα και τους πάντες!
Κωνσταντίνος Μπαλντίδης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!