Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η εκτίμηση κερδίζεται δεν αγοράζεται...


Η εκτίμηση κερδίζεται δεν αγοράζεται. Η καθημερινότητα μας απορροφά τόσο πολύ.  Άγχος, τρέξιμο, δουλεία, υποχρεώσεις... Κάπου ανάμεσα  σε όλα αυτά κάποιοι ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι. Νομίζουμε ότι είμαστε "υπεράνθρωποι". Τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα και να τους ευχαριστήσουμε όλους. Όταν όμως φτάνεις το βράδυ σπίτι σου και κάνεις τον απολογισμό της ημέρας συνειδητοποιείς πως έδωσες τόσα πολλά και δεν πήρες πίσω τίποτα. Κάπου εκεί σκέπτεσαι "ποιος ο λόγος να συνεχίσεις να το κάνεις όλο αυτό; Ποιος ο λόγος να συνεχίσεις να δίνεις τόσα πολλά και να θεωρούνται όλα δεδομένα, από τους λήπτες αυτών που προσφέρεις;".

Κι όμως, κάπου εκεί, συνειδητοποιείς πως κάνεις λάθος. Σκέπτεσαι πως μπορεί να μην έχεις πάρει την αναγνώριση, των όσων κάνεις, από κάποιους…  όμως ξέρεις πως έχεις το πιο σημαντικό πράγμα. Την αγάπη και την περηφάνια που νιώθει για εσένα ο άνθρωπος σου. Έτσι ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα και νιώθεις τυχερή/ος και πλούσια/ος  από συναισθήματα. Συναισθήματα που άλλοι δεν θα τα νιώσουν ποτέ, γατί μπορεί να είναι πλούσιοι στην τσέπη αλλά είναι φτωχοί στην ψυχή και στην καρδιά. Άνθρωπο δεν σε κάνουν τα λεφτά. Άνθρωπο σε κάνει η ψυχή και η καρδιά που έχεις. Αυτό όσα λεφτά και να έχεις δεν μπορείς να το αγοράσεις. Η εκτίμηση κερδίζεται δεν αγοράζεται…

Ευαγγελία Μπουρντούβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!