Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Προσοχή ναρκοπέδιο!
 Πάντα μου προκαλούσε ιδιαίτερη εντύπωση πως γίνεται για τα θέματα των άλλων να θεωρούμαστε ειδήμονες ενώ όταν εμπλεκόμαστε εμείς οι ίδιοι σε μια ιστορία συμπεριφερόμαστε σαν μαθητές της Α' Δημοτικού στην πρώτη ημέρα του σχολικού έτους. 

 Εννοώ πως είναι τόσο εύκολο να παρατηρήσεις σαν εξωτερικός κριτής τις ζωές των άλλων και συνήθως να προβλέψεις ένα μέρος των επερχόμενων εξελίξεων. Κι όμως είναι άλλο τόσο δύσκολο να πράττεις σύμφωνα με τη στυγνή λογική όταν αποτελείς εσύ ένα μέρος της εξίσωσης που ζητά επίλυση. 

 Και ακούς τον εαυτό σου να συμβουλεύει τους άλλους με όσα θα μπορούσαν να ειπωθούν και να πραγματωθούν στη δική σου περίπτωση. Και εάν τους αγαπάς ξέρεις πως ακόμη και να μη πιάσουν τόπο τα λόγια σου, εσύ θα βρίσκεσαι εκεί για να τους στηρίξεις όταν σε χρειαστούν, όπως σε αντίστοιχη περίπτωση θα ήθελες να φερθούν και σε εσένα.

 Σίγουρα όποιος βιώνει από κοντά μία κατάσταση μπορεί να συλλάβει καλύτερα τις λεπτές γραμμές της και να γνωρίζει πληροφορίες που κανένας συμβουλάτορας δε θα μπορούσε να κατέχει. Όμως, ακριβώς επειδή είναι άμεσα εμπλεκόμενος είναι και συναισθηματικά ευάλωτος και ως ένα σημείο αυτό επηρεάζει την ορθή κρίση του. 

 Όπως και να έχει, ακόμη και μία λανθασμένη επιλογή αποτελεί δάσκαλο του παρόντος μας και συμβάλλει στη διαμόρφωση του ποιοι είμαστε σήμερα. Εάν κατά κάποιο τρόπο γνωρίζουμε το μεγαλύτερο μέρος των δεδομένων και δεν τρέφουμε αυταπάτες ως προς το ότι μπορεί να βαδίζουμε σε ναρκοπέδιο, τότε μπορούμε στα αληθινά να προχωρήσουμε. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για όσους αγαπάμε είναι να σιγουρευτούμε ότι είναι γνώστες αυτών. Γιατί σε τελική ανάλυση είναι η ζωή μας και είναι όμορφο να δοκιμάζουμε όσα θέλουμε να ζήσουμε.

Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!