Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Εποχές


 Υπάρχουν στιγμές που παρατηρείς τη ζωή σου με το ενδιαφέρον που θα παρακολουθούσες μια κινηματογραφική ταινία. Τα βιώματα σου, οι ενέργειες σου, τα συναισθήματα σου μοιάζουν σα να αφορούν κάποιο άλλο πρόσωπο και σα να μην είσαι εσύ αυτός που τα έζησε. Καταστάσεις και πρόσωπα φαίνονται σα να προέρχονται από μιαν άλλη μακρινή εποχή με την οποία δε σχετίζεσαι. Και ίσως κάπως έτσι να είναι γιατί όταν ξεκίνησες το ταξίδι σου ήσουν κάποιος άλλος. Οι καινούριες εμπειρίες όμως που αντάμωσες σφυρηλάτησαν διαφορετικά το χαρακτήρα σου. Δεν είσαι εκείνος που ήσουν όταν πρωτοξεκίνησες. Οπότε και οι πράξεις εκείνου του ήρωα που πορευόταν μέσα στην ομορφιά της άγνοιας του δεν μπορούν πια να σε αντιπροσωπεύουν. Τώρα γνωρίζεις τη διαδρομή και την έκβαση της. 

 Ίσως και να απορείς με κάποιες αλλοτινές αντιδράσεις σου. Εσύ; Μα πώς; Ε δεν είμαστε με τα καλά μας. Μα, βλέπεις άλλος άνθρωπος, άλλη στρατηγική.

 Αλήθεια, ήθελα καιρό να σε ρωτήσω: εάν είχες τη δυνατότητα να δώσεις μία συμβουλή σε εκείνη την άλλη εκδοχή σου, τι θα της συλλάβιζες;

Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!