Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γνωρίζοντας την EVITA... παρέα με την Νάντια Μπουλέ!





Γνωρίζοντας την Evita Peron... μέσα από την αφήγηση της Νάντιας Μπουλέ, η οποία την περίοδο αυτή ανεβάζει το ομώνυμο musical, με μεγάλη επιτυχία, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Μαΐου. Την Τετάρτη 31 Μαΐου, Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Ιουνίου, για τρεις μοναδικές παραστάσεις, και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Info: 
Evita , Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (www.dithepi.gr / info@dithepi.gr )
Evita , Μέγαρο Μουσική Θεσσαλονίκης ( www.tch.gr / info@tch.gr )

Μια παράσταση που αξίζει να δείτε! Εμείς εντυπωσιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε και καμαρώσαμε για τις παραγωγές και τα όμορφα θεάματα που μας χαρίζουν οι ελληνικές θεατρικές σκηνές! Η Νάντια Μπουλέ αποτελεί αποκάλυψη, μαζί με έναν καταπληκτικό και εκλεκτό θίασο να την συνοδεύει! Η Μουσική σε μαγεύει και σε ταξιδεύει στην ζωή της μοναδικής αυτής προσωπικότητας, της Evita Peron!

Δείτε το βίντεο: 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τα ακόλουθα: 

Evita
Των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Από Τετάρτη 3 έως Κυριακή 28 Μαΐου, μόνο για 20 παραστάσεις,
στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
&
Τετάρτη 31 Μαΐου, Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Ιουνίου, για τρεις μοναδικές παραστάσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Απόδοση κειμένου: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Μουσική διδασκαλία - Διεύθυνση ορχήστρας: Αλέξιος Πρίφτης

Το θρυλικό μιούζικαλ Evita έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η πολυβραβευμένη rock opera των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber «Εvita», ένα από τα πιο αγαπημένα και θρυλικά μιούζικαλ, με σημαντική όσο και επιτυχημένη διεθνή διαδρομή, με τη Νάντια Μπουλέ στον ομώνυμο ρόλο, έρχεται από την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, για 20 μόνο παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και συνεχίζει την πορεία του για τρεις μοναδικές παραστάσεις, Τετάρτη 31 Μαΐου, Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το μιούζικαλ Evita, σκιαγραφεί την προσωπικότητα της Εvita Peron, μιας γυναίκας με δυναμική και έντονη προσωπικότητα, μιας γυναίκας σύμβολο, η οποία λατρεύτηκε ως «Αγία» ενός ολόκληρου λαού.
Σύζυγος του πρώην Αργεντίνου δικτάτορα Juan Peron, η Εvita, ακολούθησε μια μεγαλειώδη πορεία. Αυτή την πορεία, από την ταπεινή καταγωγή μέχρι τον πλούτο και τη δύναμη, αφηγείται το μιούζικαλ «Evita».

Evita, συντελεστές και ρόλοι

Νάντια Μπουλέ (Evita)
Αιμιλιανός Σταματάκης (Τσε)
Μιχάλης Ψύρρας (Περόν)

Στους βασικούς ρόλους οι:

Άλεξ Οικονόμου (Μαγκάλντι)
Μαρία Δελετζέ (ερωμένη)
Ίαν Στρατής (πρόεδρος ιδρύματος)
Άρης Πλασκασοβίτης (δημοσιογράφος)

Μαζί τους οι: Έλενα Βακάλη, Ανδρέας Βούλγαρης, Γιώργος Βούντας, Ίρις Γουργιώτου, Πέτρος Ιωάννου, Ντένια Λεβέντη, Στέφανι Μακαρίτη, Πάνος Μαλακός, Πάνος Μαλικούρτης, Γιάννης Μανιατόπουλος, Σταύρος Μαρκάλας, Νία Μπαλάφα, Σταύρος Μπέκας, Αγγέλα Σιδηροπούλου, Κατερίνα Σούσουλα, Aγγελική Τρομπούκη, Εύα Τσάχρα.
Συμμετέχει 10μελής παιδική χορωδία.
Την μουσική της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά η Majestic Symphonic Orchestra.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Απόδοση κειμένου: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Μουσική διδασκαλία/ Διεύθυνση ορχήστρας: Αλέξιος Πρίφτης

Χορογραφίες: Νίκος Μαριάνος
Σκηνογράφος: Ζήσης Παπαμίχος
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Ενδυματολόγος: Ηλένια Δουλαδίρη
Β' Ενδυματολόγος: Μαίρη Μαρμαρινού
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός
Μακιγιάζ: Γιάννης Μαρκετάκης
Κομμώσεις: Τρύφωνας Σαμαράς
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
PromotionalVideo & Video παράστασης: Νίκολας Οικονομίδης
Post production: iconico video art productions
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Παραγωγή: People Entertainment Group Α.Ε.Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Ισαάκ – Άλεξ ΕλσαμπάγΟργάνωση παραγωγής: Δάφνη ΠιτσίκαΒοηθός παραγωγής: Γρηγόρης Παγανίτσας

EVITA is presented by People Entertainment Group by arrangement with The Really Useful Group Ltd.*** 

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δύο θρύλοι, μια έχθρα, ένα ατύχημα, και μια ιστορία αμοιβαίου σεβασμού

Ένα απόγευμα πριν χρόνια, ο μπαμπάς μου ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια ταινία και πρότεινε να την δω κι εγώ, παρόλο που ήξερε ότι το θέμα της ταινίας δεν με ενδιέφερε στο ελάχιστο. Το ίδιο ήξερα κι εγώ, ωστόσο όμως έκατσα να την δω κι εν τέλει το θέαμα δικαίωσε πλήρως την απόφασή μου. Η ταινία έχει τίτλο "Rush" (2013) και αφορά την πραγματική ιστορία του ατυχήματος του Αυστριακού Νίκι Λάουντα (τον οποίο υποδύεται ο Daniel Brühl) σε αγώνα της Formula 1 το 1976, και την ισχυρή κόντρα του με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ (τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth) για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι δύο αυτοί αγωνιστές της Formula 1 έμειναν στην ιστορία του αθλήματος ως θρύλοι (έτσι προκύπτει και ο τίτλος). Τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση της ταινίας, η Formula 1 σαν διοργάνωση πάντα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Η ταινία όμως είναι ένα αριστούργημα γιατί δεν προβάλλει απλώς την ιστορία γύρω από το ατύχημα, αλλά τον ανταγωνισμό μεταξύ του Λ

Οι διαφορετικοί τρόποι έκφρασης των συναισθημάτων μας

Άκουσα πριν καιρό σε μια συλλογή ξένων τραγουδιών ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο αρχικά είχα ερμηνεύσει λάθος αλλά μετά από αναζήτηση είδα ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι είναι πολύ πιο γλυκιά από ότι είχα σκεφτεί στην αρχή. Το τραγούδι είναι το "I'm not in love" των 10cc και ακολουθούν οι στίχοι με μετάφραση και τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου:   "I'm not in love / Δεν είμαι ερωτευμένος So don't forget it / Οπότε μην ξεχνάς It's just a silly phase I'm going through / Ότι α πλώς περνάω μια χαζή φάση And just because / Κι επειδή I call you up / Σε παίρνω τηλέφωνο Don't get me wrong, don't think you've got it made / Μην μπερδεύεσαι , μη νομίζεις ότι πέτυχες I'm not in love, no no, it's because / Δεν είμαι ερωτευμένος, όχι, όχι, είναι επειδή   I like to see you / Θέλω να σε βλέπω But then again / Αλλά και πάλι That doesn't mean you mean that much to me / Αυτό δεν σημαίνει

Ψυχική ανθεκτικότητα

Με την έννοια ψυχική ανθεκτικότητα αναφερόμαστε στην ικανότητα ενός ατόμου να ξεπεράσει δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις και να βγει πιο δυνατός μέσα από αυτές. Η εργασιακή καθημερινότητα, η οικογενειακή συνθήκη διαβίωσης αλλά και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση. Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις σε ένα από τα παραπάνω "σκέλη" της ζωής μας τότε τα υπόλοιπα λειτουργούν ως προστατευτικοί παράγοντες για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε.  Τι γίνεται όταν νιώθουμε πως καταρρέουν οι αντοχές μας, υπάρχει αίσθηση αποσύνδεσης, αρνητικά συναισθήματα, οικογενειακές συγκρούσεις, απογοήτευση από τους "σημαντικούς άλλους" και οικονομικές δυσκολίες;  Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να επιτύχουμε την ανάκαμψη είναι δύσκολη και αρκετά επώδυνη. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατη . Άλλωστε "τα αγαθά κόποις κτώνται" και η ψυχική ανθεκτικότητα είναι μέγιστο αγαθό κα