Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Σκέψεις: Γιατί τόσος φθόνος και κακία στο ίντερνετ;


Άλλο ένα άρθρο με τις σκέψεις μου. Καιρό είχα να σας «ζαλίσω» με τους προβληματισμούς και τις απορίες μου. Λοιπόν, καθημερινά όλοι μας βομβαρδιζόμαστε, μέσα από τα account που διατηρούμε στα κοινωνικά δίκτυα,  με αναρτήσεις από ενημερωτικά, ποικίλης ύλης και ενδιαφέροντος site. Εδώ και χρόνια απορώ και προβληματίζομαι με την κακία που κυριαρχεί στον κόσμο των δικτύων αυτών.
Αναρτήσεις για πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις και από κάτω δεκάδες υβριστικά σχόλια, ξεσπάσματα μίσους και φθόνου. Ωραία καταλαβαίνω απόλυτα πως δεν μας αρέσουν όλα όσα συμβαίνουν και θέλουμε να εκφράσουμε την διαφωνία μας. Όμως γιατί πρέπει να ευχόμαστε θάνατο, πόνο, αρρώστια σε όλους εκείνους που δεν θέλουν αυτό που εμείς θέλουμε ή θέλουν κάτι που εμείς δεν θέλουμε και δεν έχουμε επιλέξει; Επιπλέον, βλέπω συνέχεια σε άρθρα με life style και gossip περιεχόμενο σχόλια του τύπου «χεστ@@@», «δεν πάνε στο δι@@@@», «ψόφος», «στα αρ@@@@α» και άλλα τέτοια. Η μεγαλύτερη απορία που μου δημιουργείτε είναι γιατί αυτά τα πρόσωπα ακολουθούν αυτά τα site; Δεν ξέρουν το περιεχόμενό τους; Τι περιμένουν, να δούνε άρθρα για την πυρηνική φυσική ή για την ευρωπαϊκή λογοτεχνία; Αντίστοιχα σχόλια συναντάμε κάτω από βιντεάκια στο YouTube. Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω περισσότερα παραδείγματα, όλοι έχετε την εικόνα αυτού που περιγράφω.
Γιατί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να μιλήσουν με τόσο σκληρά λόγια; Μήπως γιατί έχουν αγανακτήσει, από την δύσκολη καθημερινότητα στην Ελλάδα της κρίσης; Μπορεί να είναι αυτό. Η άποψή μου είναι πως ότι δεν μας αρέσει δεν το βλέπουμε, δεν το παρακολουθούμε, δεν ασχολούμαστε μαζί του. Εκτός κι αν θέλουμε να το δούμε και να το ακούσουμε για να έχουμε άποψη. Όμως, στα σίγουρα δεν χρειάζεται να το φθονούμε, να το κατηγορούμε και να το βρίζουμε. Σε κάποιον άλλο αρέσει, το θέλει και το παρακολουθεί. Ας σεβόμαστε τα θέλω των συνανθρώπων μας, όποια κι αν είναι αυτά.
Κάπου εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Στα παραπάνω λόγια και σκέψεις δεν αναφέρομαι σε ακραίες γνώμες, στάσεις και απόψεις ανθρώπων. Ούτε υποστηρίζω πως πρέπει να δεχόμαστε άνευ όρων όλα τα γεγονότα. Εννοείται πως θα αντισταθούμε σε κατάπτυστες πράξεις και θα τις κρίνουμε αρνητικά. Ο προβληματισμός μου αφορά θέματα, γεγονότα και πράξεις που δεν είναι λογικό να συνοδεύονται από μένος και μίσος προς τα πρόσωπα που τις εκπροσωπούν.  Ας πάψουμε να τρεφόμαστε από κακά συναισθήματα και ας μάθουμε να γευόμαστε γλυκά αισθήματα…
Ελπίζω να είστε όλοι και όλες καλά… θα τα πούμε στο επόμενο άρθρο σκέψεων.


Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!