Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

5 υπερ-υγιεινές τροφές...


Κι εκεί που νομίζεις πως τα υγιεινά κρύβονται στα περίεργα, παράξενα και περίπλοκα... έρχεται το σημερινό μου άρθρο να σε αμφισβητήσει. Εντάξει, μη κοροϊδεύομαστε  κι εγώ από αλλού τα διάβασα (MensHealth.gr). «Ουδείς άσφαλτος»! Πάμε να δούμε πως οι πιο απλές επιλογές -που βρίσκεις στα μάρκετ - είναι και οι πιο ωφέλιμες τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

1. Φυστικοβούτυρο


Η συγκεκριμένη τροφή άργησε να μπει στην ελληνική κουζίνα! Είναι καθαρά αμερικάνικο προϊόν. Θεωρείται αρκετά παχυντικό, όμως αυτό έχει να κάνει με τη κατανάλωση και τους συνδυασμούς που κάνει κανείς! Το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, προσφέρει κορεσμό στον καταναλωτή, είναι αντιοξειδωτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό, λόγω της Β6 βιταμίνης. Ιδανικά να προτιμάτε την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων, καθώς δεν περιέχουν φοινικέλαιο και γαλακτωματοποιητές.

2. Πιπεριά

Εάν θέλεις να δεις τα αποτελέσματα της γυμναστικής... φάε κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Περιέχει λυκοπένιο και β-καροτένιο που ενισχύουν την όραση. Επιπλέον, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν να σε χορτάσουν χωρίς να σε βαραίνουν.3. Μπύρα

Μέσα από κινεζικές μελέτες φαίνεται πως η μπύρα περιέχει πολύ λυκίσκο, με αποτέλεσμα να προστατεύει τους ανθρώπους από την γεροντική άνοια (βέβαια η υπερβολή στη κατανάλωση δεν ενδείκνυται και προκαλεί άλλα προβλήματα). Η ουσία ξανθοχουμόλη, που περιέχει η μπύρα, θωρακίζει τον εγκέφαλο από κυτταρικές βλάβες στους νευρώνες. Οι βιολογικές είναι και πάλι καλύτερες από τις συμβατικές!4. Μέλι
Να προτιμάτε το ωμό, ακατέργαστο μέλι, καθώς αποτελεί φυσικό γλυκαντικό. Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, κάτι που δεν ισχύει για το βιομηχανικό του εμπορίου.

5. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν ριβοφλαβίνη, μαγνήσιο και μαγγάνιο, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να χρησιμοποιεί καλύτερα το οξυγόνο, όπως αναφέρει σχετική έρευνα του 2014 από το περιοδικό International Society of Sports Nutrition. Είναι καλύτερη η επιλογή των ανεπεξέργαστων, μη ασπρισμένων και με την φλούδα τους αμυγδάλων.

Αυτά για σήμερα... τα λέμε σύντομα με νέες πληροφορίες, προτάσεις και έξυπνες ιδέες!

Βασική πηγή: MensHealth.gr

Μπαλντίδης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!