Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

10 λόγοι που ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!


Τα σκυλάκια είναι η καλύτερη παρέα του ανθρώπου. Είναι εκεί για να μας δείξουν την αγάπη τους, να μας κάνουν παρέα και να περάσουν χρόνο μαζί μας. Υπάρχουν δέκα λόγοι που είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και στους παρουσιάζω...

1. Είναι πάντα χαρούμενος όταν σε βλέπει...

Ο σκύλος σε κάνει να νιώθεις πως είσαι μοναδικός, πως κάθε μέρα γιορτάζεις! Όταν θα σε δει θα τρέξει πάντα χαρούμενος να σε υποδεχτεί με μια υπερβολική χαρά και διάθεση!

2. Βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου... 

Σε κάνει να ξυπνάς νωρίς για να τον βγάλεις βόλτα, σε κάνει να χαμογελάς και να έχεις διάθεση. Σου δίνει την φροντίδα που χρειάζεσαι με αποτέλεσμα να νιώθεις γεμάτος αγάπη και ενέργεια. 

3. Είναι εκεί και ως προστάτης... 

Αν κάποιος ξένος έρθει στο σπίτι είναι εκεί για να τον διώξει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Σε κοιτάζει κάποιος περίεργα; Σε πλησιάζει απειλητικά; Ξέρει πως να τον βάλει στη θέση του!

4. Είναι πάντα εκεί για αγκαλιές...

Είσαι πληγωμένος; νιώθεις μόνος; Ο, τι κι αν σε έχει πληγώσει, ο σκύλος σου θα είναι εκεί να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα!

5. Έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα...

Κάθε σκύλος έχει τον δικό του χαρακτήρα. Όμως, κάθε σκυλάκι έχει πείσμα, επιμονή, προσωπικότητα, φιλικότητα, συντροφικότητα, ευφυΐα και άλλα πολλά.  Ανάλογα με την ράτσα, και τη διάθεση του "αφεντικού" του να ασχοληθεί μαζί του, καταφέρνει να αναπτύξει κάποια από αυτά!

6. Είναι χρήσιμος...

Κάθε ράτσα σκύλου έχει και κάποια χαρακτηριστικά για συγκεκριμένη "χρήση". Όπως για παράδειγμα σκυλιά που κάτω από καθορισμένη εκπαίδευση μπορούν να δουλέψουν μέχρι και στα σώματα ασφαλείας... σκύλοι αστυνομικοί δηλαδή!

7. Είναι αληθινός...

Το σκυλί δεν ενδιαφέρεται για το αν έχεις λεφτά, αν έχεις καλή δουλειά και αν έχεις επιτυχίες κ.α. Ο σκύλος σε αγαπάει γιατί τον φροντίζεις και του κάνεις (και σου κάνει) παρέα. Είναι εκεί για να σου δώσει αγάπη! 

8. Ξέρει τι θέλει... 

Ο σκύλος ξέρει τι θέλει και ξέρει και να το διεκδικήσει. Θα θελήσει παραπάνω βόλτα, θα βρει τον τρόπο να σε πείσει. Δεν σημαίνει πως κάνει πάντα το σωστό αλλά έχει το θάρρος να διεκδικεί αυτά που θέλει και πρέπει να παραδεχθείς πως έχει τον τρόπο του. 

9. Είναι θαρραλέος...

Μπορεί να κάνει την μεγαλύτερη ζημιά αλλά θα έρθει και θα σε κοιτάξει στα μάτια χωρίς καμία ντροπή. Δεν μπορείς να μη παραδεχθείς, πως έχει θάρρος... ο άτιμος ο σκύλος! 


10. Μπορεί να προβλέψει  το μέλλον... 

Είναι γνωστό πως τα σκυλιά έχουν μια ικανότητα να αντιλαμβάνονται καταστάσεις (συνήθως κακές) πριν γίνουν. Σαν διαίσθηση... κάτι τέτοιο. 

Αυτά τα λίγα για τους υπέροχους τετράποδους φίλους μας!  

Πηγή ιδέας: menshealth.gr

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!