Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Πάμε Μποφίλιου!


 Πριν λίγες ημέρες είχα την ευτυχή συγκυρία να παρακολουθήσω την Νατάσσα Μποφίλιου στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιοδείας της "Βαβέλ 2" (συνδεόμενο με το όνομα της τελευταίας της δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο "Βαβέλ"). Είχε πέσει και στο παρελθόν η ιδέα να παρακολουθήσουμε με την παρέα μου κάποιο μουσικό πρόγραμμα της καλλιτέχνιδος αλλά κάθε φορά την απορρίπταμε διότι θεωρούσαμε πως μιας και τα περισσότερα τραγούδια της ερμηνεύτριας είναι άκρως συναισθηματικά, θα μας έριχνε ψυχολογικάΑυτό που ουσιαστικά συνέβη, όμως, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας καθώς η διάθεση μας όχι μόνο δεν έπεσε αλλά εκτινάχτηκε στα ύψη!

 Κατ' αρχήν η Νατάσσα Μποφίλιου εμφανίστηκε απευθείας στη σκηνή χωρίς περιττές τυμπανοκρουσίες (όπως συνηθίζεται σε πολλές συναυλίες) και ξεκίνησε αμέσως το πρόγραμμα της. Εμφανισιακά ήταν απλή, λιτή και όμορφη φορώντας το χαμόγελο της. Η παρουσία της γέμισε με μία θετική αύρα το χώρο και μαγνήτιζε τόσο το κοινό ώστε ακόμη και όταν ερμήνευε κάποιο τραγούδι που δεν είχε τόση απήχηση μέναμε να κοιτάμε μαγεμένοι τις κινήσεις και τις εκφράσεις της. Η γυναίκα τραγουδούσε μέσα από τη ψυχή της καθώς κάθε στίχο που ερμήνευε μας έδινε την αίσθηση πως τον βίωνε! Και το ακόμη πιο εκπληκτικό ήταν πως η ζωντανή εκτέλεση των τραγουδιών της ήταν ακόμη καλύτερη από την ηχογραφημένη εκδοχή τους! Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας συνέβησαν κάποια συγκινητικά περιστατικά, καθώς το ίδιο βράδυ ένας από τους στενούς συνεργάτες της ερμηνεύτριας και εξαιρετικός συνθέτης, ο Θέμης Καραμουρατίδης, αφιέρωσε ένα τραγούδι στη μνήμη της παιδικής του φίλης αποχαιρετώντας τη έτσι με τον τρόπο του και λίγο αργότερα ενώ η τραγουδίστρια είχε αρχίσει να ερμηνεύει το "Μέχρι το τέλος" ανέβηκε επί σκηνής ένας νεαρός άντρας με κινητικά προβλήματα και χόρεψε ένα ζεϊμπέκικο που έβγαινε από μέσα του.

 Στο κλείσιμο αυτής της βραδιάς όλοι συμφωνούσαμε πως ήταν η καλύτερη συναυλία που έχουμε παρευρεθεί μέχρι σήμερα. Όλο το πρόγραμμα ήταν σαν ένα όμορφο μάθημα ζωής, καθώς μέσα από τον υπέροχο συνδυασμό της ερμηνείας της Νατάσσας Μποφίλιου, τους στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και της μουσικής επένδυσης του Θέμη Καραμουρατίδη ακούσαμε μεγάλες αλήθειες και γεμίσαμε με προτροπή να βουτήξουμε στη ζωή και να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε τα μυστικά της!

Σελίδες της Νατάσσας Μποφίλιου:
http://www.natassabofiliou.gr
https://www.facebook.com/NatassaBofiliou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!