Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Πως ήταν και πως έγιναν 5 γνωστά μέρη στον κόσμο!


Το σημερινό άρθρο παρουσιάζει εικόνες του RENTCafe που δημοσιεύει η Daily Mail με φωτογραφίες από γνωστά εντυπωσιακά σημεία στον κόσμο. Οι φωτογραφίες δείχνουν αλλαγές που σημειώθηκαν τον περασμένο αιώνα, όπως η ανέγερση του London Eye στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Oriental Pearl TV Tower της Σαγκάης αλλά και την ανέγερση του "Χριστού του Λυτρωτή" στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Απολαύστε τις...

1. Λονδίνο2. Σανγκάη3. Ρίο Ντε Τζανέιρο4. Σίδνεϊ5. Νέα Υόρκη


Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αλλαγές είναι σημαντικές και σε κάποιες μικρές. Όμως, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η εξέλιξη των πόλεων οπτικοποιείται με μεγάλη επιτυχία! Στο Λονδίνο δεν υπάρχουν μεγάλες αρχιτεκτονικές αλλαγές στην όχθη του ποταμού, η μόνη σημαντική διαφορά είναι το London Eye το οποίο άνοιξε το 2000. Όμως, στη Σανγκάη από το 1987 μέχρι σήμερα η πόλη υποδέχτηκε μερικούς από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες. Η αλλαγή είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Στη συνέχεια, η φωτογραφία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τραβήχτηκε το 1926 και σίγουρα είναι ένα περίεργο να βλέπεις το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή να είναι υπό κατασκευή. Προτελευταία έρχεται η γέφυρα Χάρμπουρ στο Σίδνεϊ του 1930. Σήμερα η γέφυρα περιβάλλεται από ουρανοξύστες. Η αλλαγή είναι εντυπωσιακή. Τέλος, βλέπουμε την Νέα Υόρκη και την περιοχή που είναι το Empire State Building. Η πρώτη φωτογραφία είναι από το 1932. Τα κτίρια στην πρώτη φωτογραφία είναι σχεδόν μισού μεγέθους από τα σημερινά, που και πάλι η ουρανοξύστες έχουν την τιμητική τους! 


Αυτά για σήμερα! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο...


Μπαλντίδης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!