Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Η wishlist μου...


Η wishlist (λίστα επιθυμιών) είναι μια νέα «μάστιγα» της εποχής μας. Οι άνθρωποι και τα καταστήματα «μιλούν» για αυτή την περιβόητη λίστα επιθυμιών που έχουν για το νέο έτος ή τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τι περιλαμβάνει αυτή η λίστα; Περιλαμβάνει αντικείμενα και προϊόντα που επιθυμούν για δώρα τις μέρες των γιορτών ή που έχουν σκοπό να αγοράσουν εντός του νέου έτους. Χιλιάδες βίντεο στο Youtube από youtubers και παιδιά που αναφέρουν αυτές τις επιθυμίες και με λαχτάρα αναμένουν να πραγματοποιηθούν  ή να τις πραγματώσουν.
Έχω και εγώ μια τέτοια… μια λίστα με επιθυμίες που θέλω αυτός ο νέος χρόνος να φέρει, αφήνοντας πίσω του τον άγαρμπο και γέροντα παλιό. Η λίστα μου δεν είναι ευφάνταστη, ούτε «γκλάμουρους» αλλά είναι αληθινή, σημαντική και ουσιαστική για εμένα (κι ας φαντάζει για πολλούς κλισέ και συνηθισμένη).

Ας σας την παραθέσω, λοιπόν. Φέτος θα ήθελα το 2018 να φέρει:

1. Υγεία (πάνω από όλα) για εμένα, την οικογένεια μου και όλους τους ανθρώπους του ζοφερού αυτού κόσμου.
2. Αγάπη μεταξύ προσώπων, χωρών, πολιτισμών, ώστε να μπορούμε να ζούμε όλοι αρμονικά και γαλήνια.
3. Στιγμές, πολλές, ευτυχισμένες και όμορφες που χαράσσονται μέσα μας ανεξίτηλα.
4. Πνευματική ισορροπία & λογική, γιατί; Γιατί αισθάνομαι πως αυτή είναι που αρχίζει να εκλείπει στο ανθρώπινο (και τόσο πολύπαθο) είδος.
5. Δουλειά για όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν και την έχουν ανάγκη!
Και άρα…
6. Χρήματα, ναι να έρθουν και αυτά (ποιος δεν τα θέλει;) αλλά όχι πολλά. Τόσα όσα να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και αυτάρκεια. Δεν είπε κανείς πως δεν θέλει την ύλη… αρκεί να μην ζει για αυτή!
Βέβαια, αν έχεις ΥΓΕΙΑ όλα τα άλλα θα έρθουν αργά ή γρήγορα με προσπάθεια και δουλειά... άρα αυτό είναι το βασικό της λίστας! Οπότε, εύχομαι στην υγεία μας!

Καλό υπόλοιπο γιορτών σε όλους! Χαρές και χαμόγελα φίλοι μου!

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!