Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

5 συμβουλές για να αποφύγουμε τις ιώσεις!

Το νέο έτος έφτασε και μαζί του έφερε παρέα και μερικές ιώσεις! Καθημερινά ακούμε ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας να υποφέρουν από κρυολογήματα. Άραγε, υπάρχουν τρόποι να τα αποφύγουμε με φυσικούς τρόπους; Φυσικά και υπάρχουν και μάλιστα είναι πολύ πιο απλοί από όσο νομίζετε! Για πάμε να δούμε 5 από αυτούς!


1. Πλύσιμο χεριών

Το πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι βοηθάει στην απομάκρυνση των μικροβίων. Τα χέρια μας αποτελούν μεγάλη πηγή μικροβίων καθώς τα χρησιμοποιούμε συχνά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας κι έτσι τα μικρόβια εισέρχονται στον οργανισμό μας.2. Καθαρός αέραςΕίναι καλό να ανοίγουμε καθημερινά τα παράθυρα στους χώρους όπου κινούμαστε για να μπαίνει καθαρός αέρας και να ανανεώνεται ο αέρας στο εσωτερικό του χώρου ώστε να αποφεύγονται τα μικρόβια.


3. ΎπνοςΟ καλός ύπνος και η ξεκούραση συμβάλλουν ώστε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να έχει αντοχές για να μπορεί να αμύνεται.4. Ψάρια

Τα ω-3 και ω-6 ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα καθώς έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.


5. Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει αλισίνη και έτσι καταπολεμά τους μύκητες και τα μικρόβια.


Ευαγγελία Μπουρντούβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!