Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Γλυκό του κουταλιού κολοκύθι!

Σήμερα ξύπνησα με μία διάθεση για γλυκάκι και τι καλύτερο από ένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού με κολοκύθι! Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα τα υλικά που χρειαζόμαστε και τον τρόπο προετοιμασίας του!


Υλικά: 

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 5 φλιτζ. ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. ασβέστη
  • 5 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση:

Αφού πρώτα πλύνουμε καλά την κολοκύθα, αφαιρούμε τη φλούδα, τους σπόρους της και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με νερό, ρίχνουμε τον ασβέστη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Έπειτα, προσθέτουμε στο μπολ τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε για ένα βράδυ μέσα σε αυτό. 

Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να φύγει ο ασβέστης και τα ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει μαζί με τον χυμό του λεμονιού. Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε. 

Επόμενο βήμα είναι να βάλουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν μέχρι να δέσει κάπως το σιρόπι και προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας με το μέλι.

Αφήνουμε μέχρι να δέσει καλά το γλυκό με το σιρόπι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Τώρα, το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο και το συντηρούμε σε δροσερό μέρος.

Και μόλις ετοιμάστηκε το γλυκό του κουταλιού μας!

Πρόταση: Το κατάλληλο συνοδευτικό για το γλυκό μας είναι το λικέρ τεντούρα.

Ευαγγελία Μπουρντούβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!