Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Φοβάμαι να φοβηθώ...


Ο φόβος είναι αδυναμία αλλά συνάμα κι ένα φυσικό συναίσθημα και απόλυτα ανθρώπινο. Φοβόμαστε πράγματα, γεγονότα και καταστάσεις που ενέχουν κίνδυνο για την σωματική αλλά και ψυχική μας ακεραιότητα! Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Ωστόσο, πρέπει να μην επιτρέπουμε στον φόβο να μετατραπεί σε φοβία, η οποία μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα και την ψυχική μας ηρεμία. Οι φοβίες μας είναι αυτές που θέλουν δουλειά παρά οι φόβοι μας. Η φοβία είναι ένας επίμονος και παράλογος φόβος κάποιου συγκεκριμένου αντικειμένου ή κατάστασης, που έχει ως αποτέλεσμα την επιθυμία αποφυγής του, παρά το ότι δεν αποτελεί πραγματικό ή ουσιαστικό κίνδυνο. 

Παλεύοντας καθημερινά και ερχόμενοι σε επαφή με τους φόβους μας μπορούμε να τους ξεπερνάμε και να τους μετατρέπουμε σε οικείους και γνώριμους. Δεν είναι κακό να φοβάσαι, αντιθέτως αποτελεί φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε μια σειρά καταστάσεων και συμβάντων. Ο φόβος, όταν μάθεις να τον διαχειρίζεσαι μπορεί να γίνει από εχθρός φίλος. Φίλος; Ναι! Γιατί δίπλα στους φίλους μαθαίνεις τον εαυτό σου, τα προτερήματα σου και τα τρωτά σου σημεία. Έτσι και με τον φόβο. Δώσε χώρο στους φόβους σου αλλά μάθε να τους διαχειρίζεσαι και να τους ξεπερνάς! Θα φανείς δυνατός/η... μη δειλιάζεις!

Μην ακούσεις ποτέ κανέναν που σου λέει «είσαι άντρας δεν πρέπει να φοβάσαι», «τι φοβάσαι, μωρέ;» και «άντε ρε φοβιτσιάρη/α». Δεν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς φοβίες και αυτοί που λένε πως δεν έχουν φόβους, κάπου μέσα τους, γνωρίζουν πολύ καλά  πως έχουν. Ακόμη και η άρνηση του τύπου «δεν φοβάμαι τίποτα» ενέχει τον φόβο του να φοβάσαι κάτι. Η πίστη, η αγάπη και ο διάλογος με το «μέσα» μας θα φανούν αρωγοί στην καταπολέμηση των φόβων ή φοβιών που έχουμε! 

Καλή συνέχεια σε όσα κάνετε αγαπημένοι μου αναγνώστες! Τα λέμε την επόμενη φορά... έως τότε βρείτε σκέψεις μου στο λογαριασμό του Δύναμη Σκέψης στο instagram (κλικ εδώ)! 

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

* Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο άρθρο δεν αποτελούν πνευματική μας ιδιοκτησία, πηγή: google.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!