Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μνημόνιο ΙΙΙ σε μετάφραση...Το Power Of Thought αναδημοσιεύει από το Press Project την μετάφραση του μνημονίου 3, το οποίο αναμένεται τις επόμενες μέρες να έρθει προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Μέσα σε αυτό το κείμενο είναι καταγεγραμμένη η μοίρα όλου του ελληνικού λαού, καθώς περιλαμβάνει όλα αυτά που μας περιμένουν τα επόμενα χρόνια. Χρειάζεται ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα του Press Project που προσπαθεί να ενημερώσει τους πολίτες για αυτό που έρχεται, γιατί όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, η γνώση είναι όπλο και μας δίνει την δύναμη να το αντιμετωπίσουμε. Ως φοιτητής βιώνω τις δυσκολίες και τα βάσανα του έλληνα πολίτη και ξέρω πόσο δύσκολο και επώδυνο είναι να  στερείσαι και να παλεύεις καθημερινά για πράγματα που πριν λίγα χρόνια ήταν δικαίωμα και κατάκτηση χρόνων (βλ. δικαιώματα εργαζομένων κ.λ.π). Όμως, όπως και αν έχει, ξέροντας τι θέλουν να μας «κάνουν» σαν κράτος θα μπορέσουμε να αντισταθούμε και να παλέψουμε για αυτά που μας ανήκουν και αξίζουμε. Το κείμενο μου δεν έχει κομματική χροιά, καθώς αν και προσπαθώ να είμαι πολιτικοποιημένος και να ξέρω τι μου γίνεται , αρνούμαι να κομματικοποιηθώ και να θέσω όρια στην σκέψη μου και στεγανά που θα μου επιβάλει μια παράταξη ή κόμμα. Πιστεύω στην ελεύθερη διάδοση της σκέψης και απόψεων.


Ακολουθεί απόσπασμα κειμένου του Press Project:

Επειδή η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται με διαρροές και επειδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, δημοσιεύεται μεταφρασμένο το τελευταίο προσωρινό κείμενο. Το κείμενο αυτό έχει ημερομηνία λίγων ημερών και ως εκ τούτου δεν είναι ολοκληρωμένο σε όλα του τα σημεία. Επιπλέον η μετάφραση είναι ανεπίσημη. Για το λόγο αυτό δημοσιεύονται και οι αντίστοιχες σελίδες στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο για όποιον θέλει να κάνει αντιπαραβολή. Η ομάδα Xpressed βοηθάει το Press Project στην μετάφραση του νέου μνημονίου.

Το κείμενο θα δημοσιεύεται σε μέρη, κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται η επιμέλεια κάποιου τμήματός του. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφραστεί τα τμήματα για τις διαρθρωτικές αλλαγές, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη δημόσια διοίκηση, το συνταξιοδοτικό, την υγεία και την εκπαίδευση,
τις τηλεπικοινωνίες, τη δικαστική μεταρρύθμιση, την ενεργειακή πολιτική και τις μεταφορές.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ εδώ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙΙ.

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!