Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ελλάδα: Εβδομάδα Αποφάσεων


Ως απλοί πολίτες παρακολουθούμε καθημερινά της εξελίξεις και τις πολιτικές αλλαγές που ραγδαία μετατοπίζονται και πρόκειται να φέρουν ιστορικές αλλαγές για την χώρα μας. Εύθραυστες είναι η ισορροπίες στη Βουλή και τα πάντα κρέμονται σε τεντωμένο σχοινί."Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του" φαίνεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός, Α.Σαμαράς, για την ψηφοφορία της Τετάρτης που πρόκειται να γίνει κάτω από το φόβο της αποσταθεροποίησης, καθώς μετά από αυτή την ψηφοφορία πολλά θα αλλάξουν στην πολιτική, οικονομία και σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό. Ο Α.Σαμαράς θα προσπαθήσει να κρατήσει στη θέση της την κυβέρνηση συνεργασίας, αν και δεν έχει την υποστήριξη που θα ήθελε απο τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για να αντιμετωπίσει το κύμα επιθέσεων της αντιπολίτευσης. Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός χτυπάει καμπανάκι σε βουλευτές και λαό πως αν δεν περάσει απο τη Βουλή το πακέτο...η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος και θα βουλιάξει. Όπως όλα δείχνουν τα πάντα γίνονται κάτω απο την έντονη πίεση του Eurogroup της Τετάρτης και των τελεσιγράφων των Ευρωπαίων. 


Με άλλα λόγια αυτή εβδομάδα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται καθοριστικά για το μέλλον όλων μας. Άλλωστε, απο εχθές και μέχρι σήμερα, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία του προϋπολογισμού από την αρμόδια επιτροπή. Επιπλέον, αύριο αναμένουμε να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα και το Μεσοπρόθεσμο ως διάταξη.  Ως πλάνο έχουν, την Τρίτη, να πάει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για επεξεργασία και την Τετάρτη να έλθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Έτσι, από την Πέμπτη να ξεκινήσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, από την Ολομέλεια, και την Κυριακή να γίνει η ψηφοφορία ονομαστικά, όπως και την προηγούμενη φορά, η οποία θα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 
Αυτά φαίνεται πως πρόκειται να γίνουν αυτές τις μέρες, σύμφωνα με τα site, εφημερίδες και κανάλια. Αναμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις και στο να γίνει το καλύτερο απο τα χειρότερα. Το πιο είναι το καλύτερο, δεν είμαι σε θέση να το κρίνω, όμως ελπίζω και επιθυμώ να λάβουν υπόψιν τους στις αποφάσεις τα θέλω και τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Οπότε...αναμένουμε στο ακουστικό μας. 

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!