Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί όχι; Η πεπατημένη είναι μία αγαπημένη οδός καθώς ξέρουμε πως θα κινηθούμε και τι θα αντικρίσουμε. Επομένως, οτιδήποτε καινούριο έρχεται απρόσκλητο στον καλά δομημένο κόσμο μας συνήθως το αντιμετωπίζουμε σαν εισβολέα γι' αυτό και προτιμούμε να το αποφύγουμε. Καλά ως εδώ, εάν φυσικά είμαστε ευχαριστημένοι από τα γνώριμα και αγαπημένα τοπία μας και δεν πρόκειται για έναν μικρό και ενδόμυχο φόβο μας να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό όσων είμαστε ήδη γνώστες. 

 Αλλά και πάλι γιατί να επαναπαυτούμε σε αυτά που ξέρουμε και να μην διευρύνουμε λίγο περισσότερο τον ορίζοντα μας; Γιατί να μη δώσουμε μια ευκαιρία στις παλιές μας συνήθειες να ανανεωθούν με το να δημιουργήσουμε καινούριες; Εντέλει ναι, ίσως και να απορρίψουμε κάποια νέα ιδέα μας γιατί μπορεί όντως να μην είναι αυτό που θέλουμε. Αλλά πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι δεν μας αρέσει κάτι εάν πρώτα δεν το έχουμε δοκιμάσει; Σε κάθε περίπτωση αναφέρομαι σε πράξεις που δεν φέρουν αντίτιμο που θα πληγώσει ή θα πληρώσει κάποιος άλλος. 

 Επομένως, την επόμενη φορά που θα θέλουμε να ταρακουνήσουμε λίγο τα ήσυχα νερά μας, όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία αντί για "όχι" μπορούμε να απαντήσουμε "γιατί όχι;" Και γιατί να το κάνουμε αυτό; Γιατί μια μικρή περιπέτεια πάντα κρύβει μια μικρή γοητεία και γεννά μια ακόμη εμπειρία!

Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!