Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Για όλα και για τίποτα! Είναι φορές που θέλεις να αρχίσεις να κλαις και να μη σταματήσεις ποτέ. Για όλα και για τίποτα. Να ξεσπάσεις για όλα όσα κρατάς συσσωρευμένα μέσα σου και μακιγιάρεις κάθε ξημέρωμα λίγο πριν αποχωρήσεις από το σπίτι και αναμειχθείς με τον υπόλοιπο κόσμο.

 Μα, στάσου. Άδειασε το μυαλό σου και ανέπνευσε. Ένα χαμόγελο και μια θετική σκέψη μπορούν να ξορκίσουν τη λύπη. Αφού από μόνοι μας έχουμε την ικανότητα να πέφτουμε σε στιγμές αυτολύπησης, μόνοι μας έχουμε και την δυνατότητα να ξεφύγουμε από αυτή την παγίδα. Αν πετάξουμε όσα συννεφιάζουν το πρόσωπο μας από το παράθυρο τότε αισθανόμαστε πραγματικά ελεύθεροι και ανάλαφροι! Κατά κάποιο τρόπο εμείς καθορίζουμε το αντίκτυπο που έχει το καθετί επάνω μας αναλόγως του τι εξουσία του παραχωρούμε. Εάν λοιπόν υπάρχει κάτι που μας επηρεάζει αρνητικά γιατί να μη το περιορίσουμε; Οι σκέψεις μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και ευτυχώς είμαστε οι διαχειριστές τους! Επομένως, έχουμε περισσότερη δύναμη από αυτές και μπορούμε να τις κατευθύνουμε καταπώς μας εξυπηρετεί καλύτερα. Άλλωστε όλα μοιάζουν πιο δύσκολα λίγο πριν γίνουν πιο εύκολα.

 Τι είναι αυτό που σε προτρέπει να συνεχίσεις; Για τι αξίζει να αγωνιστείς; Μακάρι κανένας μας να μη χρειαστεί να γνωρίσει την κυνικότητα και τη σκληρότητα του, πιθανό κατάλοιπο των συνεχόμενων απογοητεύσεων που έχει δεχτεί. Ότι κι αν είναι αυτό που σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις όταν απογοητεύεσαι και θέλεις να ξαποστάσεις, αγκάλιασε το και πάρε δύναμη από αυτό! Τοποθέτησε το ιδανικό σου στο βάθρο του και δημιούργησε τις καλύτερες συνθήκες για να ανθίσει. 

 Κάπου κάπου φυσάει κι ένας αέρας ελευθερίας. Αέρας αλλαγής και ανανέωσης. Κι είναι η ώρα να δημιουργήσεις μια καινούρια εκδοχή της ζωής σου πιο αρεστή στην τωρινή διαμόρφωση σου. Στο κάτω κάτω είμαστε οι επιλογές και οι πράξεις μας. Οπότε τουλάχιστον ας είναι κι αυτές που μας αντιπροσωπεύουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο όμορφα. Κι αυτό ονομάζεται εξέλιξη.

 Μια μικρή απόφαση, μια καινούρια δραστηριότητα είναι ένα βήμα ακόμα. Και σιγά σιγά προτού καν το καταλάβεις έχεις διανύσει ήδη μια μικρή πορεία που σε οδηγεί προς νέους προορισμούς. Μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και το χαμόγελο σου! Και είναι ωραίο να κρατάς μέσα σου ένα χαμόγελο. Για όλα και για τίποτα!

Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!