Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ενστάσεις στις αποστάσεις!

Πολλοί άνθρωποι ανά καιρούς παραπονιούνται για το πως μπορούν να διατηρήσουν κάποια διαπροσωπική τους σχέση (όχι απαραιτήτως ερωτική) όταν παρεμβαίνει ο παράγοντας της απόστασης. Κι όμως μερικοί παρόλες τις αντιξοότητες αποφάσισαν να το παλέψουν. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να ξεπεράσουν την απόσταση και κάποιοι άλλοι επέλεξαν να ακολουθήσουν διαφορετικές πορείες με το πέρασμα του χρόνου.

Η αλήθεια είναι πως είναι ζόρικο να είσαι μακριά από έναν άνθρωπο που μέχρι πρότινος είχες συνηθίσει να βρίσκεται κοντά σου. Εκ των πραγμάτων, η απόσταση δημιουργεί δύο διαφορετικές μη τεμνόμενες μεταξύ τους ζωές, καθώς αρχίζουν να εκλίπουν τα κοινά βιώματα κι ο καθένας επικεντρώνεται στη δική του καθημερινότητα. Μια άλλη αλήθεια είναι πως όσο χρόνο κι αν πάρει όλο και κάποιος θα βρεθεί να δικεικήσει τη θέση εκείνου που απουσιάζει. Ίσως να μην είναι ο "τέλειος" αντικαταστάτης αλλά έχει το πλεονέκτημα της παρουσίας του. 

Βέβαια, μια μερίδα ατόμων υποστηρίζει πως η απόσταση είναι ευνοϊκότερη από την καθημερινή επαφή διότι αποδυναμώνει την τριβή και άρα την φυσιολογική φθορά των σχέσεων. Επομένως, υπάρχουν και άνθρωποι που την βλέπουν από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία σε σημείο που να την επιλέγουν αντί του να την αποφεύγουν.

Συνεπώς, τι είναι προτιμότερο; Δύο είναι οι παράγοντες που μπορούν να μας βοηθήσουν να δώσουμε μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα: τα γερά θεμέλια και η καλή θέληση. Όταν μία ανθρώπινη σχέση έχει δομηθεί σωστά και οι άνθρωποι που περικλείει είναι διατεθειμένοι να την προστατεύσουν, τότε η απόσταση εκμηδενίζεται όσο μακριά και αν βρίσκονται. Όμως, αυτή η προσπάθεια εναπόκειται στην καλή προαίρεση και των δύο ατόμων. Από την άλλη, όταν μια κατάσταση τείνει να γίνεται ψυχοφθόρα και την αισθανόμαστε ως υπέρμετρο βάρος επάνω στην πλάτη μας ή ίσως και να μας αφήνει αδιάφορους η εξέλιξη της, είναι καλύτερο να επιλέγουμε να κρατάμε απόσταση από την απόσταση.

Ας μην ξεχνάμε πως όλα είναι θέμα επιλογής και πως δεν υπάρχει τίποτα που θεωρείται ανέφικτο, ίσως απλά να έχει ένα παραπάνω επίπεδο δυσκολίας.

Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!