Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Να το λες και να το προσπαθείς!

 
 Πόσο εύκολο να υποσχόμαστε, πόσο δύσκολο να τηρούμε.
 

 Όμορφα λόγια χαϊδεύουν την ακοή μας και προσπαθούν να τρυπώσουν στα όνειρα μας. Ομοιάζουν με τις Σειρήνες που γνωρίζουμε από την ελληνική μυθολογία. Σε πλανεύουν, αλλάζεις την τροχιά σου προς το μέρος τους και αν δεν είσαι υποψιασμένος υπάρχει η πιθανότητα να γκρεμοτσακιστείς στα βράχια τους.
 
 Αντίβαρο τους οι πράξεις. Οι πράξεις μιλάνε μια πιο απλή γλώσσα. Μπορεί να μη διαθέτουν ιδιαίτερο καλλωπισμό αλλά έχουν αυτό που λέμε φυσική ομορφιά.
 
 Ο συνδυασμός των δύο; Ακαταμάχητος. Δυστυχώς, όμως, οι άνθρωποι που διαθέτουν αυτά τα δύο γνωρίσματα, πόσο μάλλον το δεύτερο και ίσως και σημαντικότερο, είναι κάτι σαν είδος υπό εξαφάνιση. Όλως παραδόξως οι εκπρόσωποι του πρώτου γνωρίσματος είναι σαν τις νέες τάσεις της μόδας: έχουν πολλούς ακόλουθους. 
 
 
 Πολλοί ξοδεύουν άσκοπα τις λέξεις απλά και μόνο για να ειπωθούν. Άλλοι πάλι λίγο πιο ρομαντικοί τις λένε και ως ένα σημείο παρασύρονται και οι ίδιοι με τα λόγια τους γιατί στα αλήθεια τα πιστεύουν, μόνο που κάπου στην προσπάθεια της πραγματοποίησης τους κουράζονται νωρίς και τα αφήνουν να στέκουν μετέωρα στο χρόνο.
 
 Με το πέρασμα του καιρού έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι προτιμότερο να μην λέμε πράγματα μόνο και μόνο για να τα πούμε αν δεν είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να μετατρέψουμε τον λόγο μας σε πράξη. Έτσι, είμαστε σωστοί κυρίως απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και κατ' επέκταση στους συνανθρώπους μας. Άλλωστε, δεν είναι πιο όμορφο να δεις κάτι να συμβαίνει από το να προσμένεις μία άφιξη που δε θα φτάσει ποτέ;
 
 Γι' αυτό να το λες και να προσπαθείς να το τηρήσεις, αλλιώς μη το πεις καθόλου!
 
Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!