Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Καλημέρα κόσμε!


Είχα αρκετό καιρό να περπατήσω στους δρόμους της πόλης μου, προτού ξεπροβάλλουν οι πρώτες ακτίνες του ηλίου. Εκεί μέσα στις σκιές λίγο πριν γεννηθεί το φως, προλαβαίνεις να ξαποστάσεις και να πάρεις μια μεγάλη ανάσα αφιερώνοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο στον εαυτό σου. 

Κοιτάζεις τους ελάχιστους ανθρώπους γύρω σου με ένα βλέμμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης. Εκείνοι μπορούν να σε καταλάβουν. Μια γουλιά καφέ με σκόρπιες νότες μουσικής είναι ένας τρυφερός σύντροφος για τα πρώτα σου βήματα μέσα στην καινούργια ημέρα. 

Ηρεμία στο μυαλό και στο σώμα. Μια μικρή ανασκόπηση συναισθημάτων και υποχρεώσεων και το βλέμμα σου πλανιέται ελεύθερα σε συνανθρώπους και τοπία. Εικόνες που υπό άλλες φρενήρεις συνθήκες δε θα κοντοστεκόσουν να παρατηρήσεις. Ένα γέλιο σχηματίζεται στο πρόσωπο σου γιατί μόλις πέρασε από μπροστά σου ένα παλιό αυτοκινητάκι, από εκείνα που κάποτε οδηγούσε ο παππούς σου. Είχε στολισμένο το πίσω τζάμι του με δύο ξεθωριασμένες παιδικές φιγούρες. Δεν είδες τα πρόσωπα των επιβατών του αλλά αυτό το αμαξάκι κουβαλούσε μια γλυκιά αλλοτινή αθωότητα στο εσωτερικό του.

Λίγος χρόνος μεν αλλά χρόνος ποιοτικός και σημαντικός για τον άνθρωπο, γιατί γεμίζει την ψυχή σου και την οπλίζει με διάθεση και κουράγιο να ανταπεξέλθει στην νέα πρόσκληση αυτής της νεογέννητης ημέρας!

Ο ήλιος ανεβαίνει στη σκάλα του ουρανού και πριν το συνειδητοποιήσεις σε έχει ήδη αγκαλιάσει το φως του. 

Άρχισαν να ηχούν και τα γνώριμα κορναρίσματα, σημάδι ότι ξύπνησε η πόλη. Πάνω στην ώρα για να σε επαναφέρουν σε μια πιο πεζή εκδοχή της πραγματικότητας... την οποία πλέον είσαι εφοδιασμένος να αντιμετωπίσεις! Καλή μας ημέρα!

Δέσποινα Ζησοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!