Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με γεμιστή γαλοπούλα!


Καθώς πλησιάζουμε προς τις γιορτινές ημέρες σκεφτόμαστε διάφορα γαστρονομικά  εδέσματα που θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία συνταγή με γεμιστή γαλοπούλα! Για πάμε να δούμε βήμα βήμα τα υλικά και τον τρόπο προετοιμασίας του γεύματος μας!

Για την γέμιση θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. κιμά
  • 15 κάστανα
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
  • 2 μήλα
  • ¼ της κούπας ρύζι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
  • 8 αποξηραμένα σύκα 
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Σέλινο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο τηγάνι τον κιμά και το κρεμμύδι μαζί με το λάδι και τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια, αφού ψιλοκόψουμε τα κάστανα, τα μήλα, το σέλινο και τα σύκα, τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη, τη σάλτσα, τις σταφίδες, το ρύζι και τα κουκουνάρια. Τέλος, ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε να βράσει η γέμιση και να σωθεί το νερό.

Αφού, λοιπόν, γίνει η γέμιση, γεμίζουμε τη γαλοπούλα και τη ράβουμε με σπάγκο. Μετά, τη βάζουμε στη γάστρα και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε γύρω γύρω πατάτες. Τη φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς για 5 ώρες. Και η γαλοπούλα μας είναι έτοιμη να σερβιριστεί στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας!

Ευαγγελία Μπουρντούβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!