Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Πρόταση: To Noell της Θεσσαλονίκης

athinorama.gr
Πήγαμε, είδαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε. 

Γιορτινές οι μέρες που διανύουμε και όλοι ψάχνουμε cozy (σε άπταιστα ελληνικά... σα δεν ντρέπομαι!) χώρους που θα μας φτιάξουν τη διάθεση και θα προσφέρουν άρωμα Χριστουγέννων και εορταστικό κλίμα, που όλοι έχουμε ανάγκη για να ισορροπήσουμε από τις υποχρεώσεις. Η Θεσσαλονίκη είναι ο παράδεισος των ιδιαίτερων καφέ και μπαρ, ωστόσο αυτή την φορά το μαγαζί που θα παρουσιάσουμε έχει καταγωγή από την Αθήνα.

From Noell Instagram Account
Έτσι και εμείς, αποφασίσαμε και πήγαμε σε ένα από τα γνωστότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καφέ, το Noell ή Νoel. To Νoell είναι ένα καφέ με επιρροές από την Βικτωριανή Αγγλία προσαρμοσμένες στην ελληνική κουλτούρα. Μετά από την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα άνοιξε τα φτερά του και ταξίδεψε και στη Θεσσαλονίκη, για να ομορφύνει το κέντρο και να του δώσει έναν ξεχωριστό αέρα. Μόνο λίγους μήνες μετρά η παρουσία του επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού (από 7 Οκτωβρίου 2018).

biscotto.gr

Το αδερφάκι του Αθηναϊκού Noel φεύγει από τη γαλλική αναγέννηση και μας μεταφέρει στην βικτωριανή Αγγλία. Κόκκινες κουρτίνες από βελούδο, επιβλητικά έργα τέχνης, πίνακες και υπέροχες λευκές ορχιδέες συνθέτουν τον κατάλληλο καμβά για να ταξιδέψει ο επισκέπτης-πελάτης στο χρόνο και στα αρώματα. Νιώθεις επισκέπτης σε μια καταπληκτική βίλα, στην οποία έχεις επιλογή να καθίσεις στους κήπους ή σε ένα από τα υπέροχα σαλόνια της. Η θεατρικότητα που αποπνέει ο χώρος, τα ιδιαίτερα χαλιά που τον ντύνουν σε συνδυασμό με τις βικτωριανές αναφορές στους πίνακες δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον και κλίμα. 

thestival.gr
Για τους πιο παρατηρητικούς και γνώστες του ήδη γνωστού Noel της Αθήνας υπάρχει μια σημαντική (ή και ασήμαντη) διαφορά στο όνομα του μαγαζιού. Το διπλό λάμδα στο Noell της Θεσσαλονίκης είναι αυτό που κάνει την διαφορά. Οι Ευκρατίδης, Σπυριδάκη και ο Δούκας είναι οι δημιουργεί του Noel (με ένα λάμδα) της Αθήνας, πριν περίπου 4 χρόνια και στη συνέχεια και του νέου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη. Ενδεχομένως να έκαναν αυτή τη μικρή αλλαγή για να σχετίζεται με τον σχηματισμό στον τίτλο του αριθμού 2 (ή ΙΙ), ώστε να τονισθεί πως πρόκειται για το αδερφάκι του πρώτου Noel της πρωτεύουσας. Στην πόλη κυριαρχεί η άποψη ότι είναι λογοπαίγνιο για το παχύ λάμδα που χαρακτηρίζει τους Θεσσαλονικείς. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τον λόγο (ας είναι!).

Οι ιδιοκτήτες, όπως έχουν αναφέρει στο thestival.gr, είχαν προτάσεις από αρκετές πόλεις για να ανοίξουν το επόμενο Noel. Ωστόσο, επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη γιατί είναι η δεύτερη και πιο αγαπημένη πόλη των ιδιοκτητών. "Έχουμε εισπράξει πάρα πολύ αγάπη από τους Θεσσαλονικείς. Είμαστε ένας σταθμός στην επίσκεψή τους στην Αθήνα, θα περάσουν οι περισσότεροι από το Noel" αναφέρουν.

dinamiskepsis.gr
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από πολύ γευστικό καφέ και καταπληκτικά κοκτέιλ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της "κόρης του Θερμαϊκού" έχουν την δυνατότητα, στο Noell, να γευτούν και υπέροχα πιάτα και γεύσεις δια χειρός δύο νέων και φιλόδοξων παιδιών, του Αργύρη Αγλαμίση και του Κωσταντίνου Συμεωνίδη. Οι οποίοι είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό από την παρουσία τους στο Master Chef του Star Channel. 

Tips: Θέλει υπομονή στην αναμονή για τραπέζι, γιατί "έχει μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση" για το Noell. Επίσης, θέλει λίγη υπομονή για να ετοιμαστεί και η παραγγελία. Ωστόσο, είναι αρχή ακόμη και πρέπει να δώσουμε χρόνο για να ρολάρει και στην Θεσσαλονίκη το λατρεμένο σε όλους Noel ή πλέον Noell!

popaganda.gr
Σε όσους από εσάς το έχετε ήδη επισκεφτεί αναμένουμε τα σχόλια σας και σε όλους τους υπόλοιπους έχουμε να προτείνουμε να το επισκεφτούν σύντομα. Καλή διασκέδαση!

Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο!

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

Πηγή Πληροφοριών: Thestival.gr
Info: Noell, Παλαιών Πατρών Γερμανού 13, Τηλ: 231 023 1260.


* Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο άρθρο δεν αποτελούν πνευματική μας ιδιοκτησία, πηγή: google.com και τα παραπάνω αναφερόμενα sites!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!