Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόταση: To Noell της Θεσσαλονίκης

athinorama.gr
Πήγαμε, είδαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε. 

Γιορτινές οι μέρες που διανύουμε και όλοι ψάχνουμε cozy (σε άπταιστα ελληνικά... σα δεν ντρέπομαι!) χώρους που θα μας φτιάξουν τη διάθεση και θα προσφέρουν άρωμα Χριστουγέννων και εορταστικό κλίμα, που όλοι έχουμε ανάγκη για να ισορροπήσουμε από τις υποχρεώσεις. Η Θεσσαλονίκη είναι ο παράδεισος των ιδιαίτερων καφέ και μπαρ, ωστόσο αυτή την φορά το μαγαζί που θα παρουσιάσουμε έχει καταγωγή από την Αθήνα.

From Noell Instagram Account
Έτσι και εμείς, αποφασίσαμε και πήγαμε σε ένα από τα γνωστότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καφέ, το Noell ή Νoel. To Νoell είναι ένα καφέ με επιρροές από την Βικτωριανή Αγγλία προσαρμοσμένες στην ελληνική κουλτούρα. Μετά από την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα άνοιξε τα φτερά του και ταξίδεψε και στη Θεσσαλονίκη, για να ομορφύνει το κέντρο και να του δώσει έναν ξεχωριστό αέρα. Μόνο λίγους μήνες μετρά η παρουσία του επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού (από 7 Οκτωβρίου 2018).

biscotto.gr

Το αδερφάκι του Αθηναϊκού Noel φεύγει από τη γαλλική αναγέννηση και μας μεταφέρει στην βικτωριανή Αγγλία. Κόκκινες κουρτίνες από βελούδο, επιβλητικά έργα τέχνης, πίνακες και υπέροχες λευκές ορχιδέες συνθέτουν τον κατάλληλο καμβά για να ταξιδέψει ο επισκέπτης-πελάτης στο χρόνο και στα αρώματα. Νιώθεις επισκέπτης σε μια καταπληκτική βίλα, στην οποία έχεις επιλογή να καθίσεις στους κήπους ή σε ένα από τα υπέροχα σαλόνια της. Η θεατρικότητα που αποπνέει ο χώρος, τα ιδιαίτερα χαλιά που τον ντύνουν σε συνδυασμό με τις βικτωριανές αναφορές στους πίνακες δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον και κλίμα. 

thestival.gr
Για τους πιο παρατηρητικούς και γνώστες του ήδη γνωστού Noel της Αθήνας υπάρχει μια σημαντική (ή και ασήμαντη) διαφορά στο όνομα του μαγαζιού. Το διπλό λάμδα στο Noell της Θεσσαλονίκης είναι αυτό που κάνει την διαφορά. Οι Ευκρατίδης, Σπυριδάκη και ο Δούκας είναι οι δημιουργεί του Noel (με ένα λάμδα) της Αθήνας, πριν περίπου 4 χρόνια και στη συνέχεια και του νέου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη. Ενδεχομένως να έκαναν αυτή τη μικρή αλλαγή για να σχετίζεται με τον σχηματισμό στον τίτλο του αριθμού 2 (ή ΙΙ), ώστε να τονισθεί πως πρόκειται για το αδερφάκι του πρώτου Noel της πρωτεύουσας. Στην πόλη κυριαρχεί η άποψη ότι είναι λογοπαίγνιο για το παχύ λάμδα που χαρακτηρίζει τους Θεσσαλονικείς. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τον λόγο (ας είναι!).

Οι ιδιοκτήτες, όπως έχουν αναφέρει στο thestival.gr, είχαν προτάσεις από αρκετές πόλεις για να ανοίξουν το επόμενο Noel. Ωστόσο, επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη γιατί είναι η δεύτερη και πιο αγαπημένη πόλη των ιδιοκτητών. "Έχουμε εισπράξει πάρα πολύ αγάπη από τους Θεσσαλονικείς. Είμαστε ένας σταθμός στην επίσκεψή τους στην Αθήνα, θα περάσουν οι περισσότεροι από το Noel" αναφέρουν.

dinamiskepsis.gr
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από πολύ γευστικό καφέ και καταπληκτικά κοκτέιλ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της "κόρης του Θερμαϊκού" έχουν την δυνατότητα, στο Noell, να γευτούν και υπέροχα πιάτα και γεύσεις δια χειρός δύο νέων και φιλόδοξων παιδιών, του Αργύρη Αγλαμίση και του Κωσταντίνου Συμεωνίδη. Οι οποίοι είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό από την παρουσία τους στο Master Chef του Star Channel. 

Tips: Θέλει υπομονή στην αναμονή για τραπέζι, γιατί "έχει μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση" για το Noell. Επίσης, θέλει λίγη υπομονή για να ετοιμαστεί και η παραγγελία. Ωστόσο, είναι αρχή ακόμη και πρέπει να δώσουμε χρόνο για να ρολάρει και στην Θεσσαλονίκη το λατρεμένο σε όλους Noel ή πλέον Noell!

popaganda.gr
Σε όσους από εσάς το έχετε ήδη επισκεφτεί αναμένουμε τα σχόλια σας και σε όλους τους υπόλοιπους έχουμε να προτείνουμε να το επισκεφτούν σύντομα. Καλή διασκέδαση!

Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο!

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

Πηγή Πληροφοριών: Thestival.gr
Info: Noell, Παλαιών Πατρών Γερμανού 13, Τηλ: 231 023 1260.


* Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο άρθρο δεν αποτελούν πνευματική μας ιδιοκτησία, πηγή: google.com και τα παραπάνω αναφερόμενα sites!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δύο θρύλοι, μια έχθρα, ένα ατύχημα, και μια ιστορία αμοιβαίου σεβασμού

Ένα απόγευμα πριν χρόνια, ο μπαμπάς μου ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια ταινία και πρότεινε να την δω κι εγώ, παρόλο που ήξερε ότι το θέμα της ταινίας δεν με ενδιέφερε στο ελάχιστο. Το ίδιο ήξερα κι εγώ, ωστόσο όμως έκατσα να την δω κι εν τέλει το θέαμα δικαίωσε πλήρως την απόφασή μου. Η ταινία έχει τίτλο "Rush" (2013) και αφορά την πραγματική ιστορία του ατυχήματος του Αυστριακού Νίκι Λάουντα (τον οποίο υποδύεται ο Daniel Brühl) σε αγώνα της Formula 1 το 1976, και την ισχυρή κόντρα του με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ (τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth) για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι δύο αυτοί αγωνιστές της Formula 1 έμειναν στην ιστορία του αθλήματος ως θρύλοι (έτσι προκύπτει και ο τίτλος). Τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση της ταινίας, η Formula 1 σαν διοργάνωση πάντα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Η ταινία όμως είναι ένα αριστούργημα γιατί δεν προβάλλει απλώς την ιστορία γύρω από το ατύχημα, αλλά τον ανταγωνισμό μεταξύ του Λ

Οι διαφορετικοί τρόποι έκφρασης των συναισθημάτων μας

Άκουσα πριν καιρό σε μια συλλογή ξένων τραγουδιών ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο αρχικά είχα ερμηνεύσει λάθος αλλά μετά από αναζήτηση είδα ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι είναι πολύ πιο γλυκιά από ότι είχα σκεφτεί στην αρχή. Το τραγούδι είναι το "I'm not in love" των 10cc και ακολουθούν οι στίχοι με μετάφραση και τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου:   "I'm not in love / Δεν είμαι ερωτευμένος So don't forget it / Οπότε μην ξεχνάς It's just a silly phase I'm going through / Ότι α πλώς περνάω μια χαζή φάση And just because / Κι επειδή I call you up / Σε παίρνω τηλέφωνο Don't get me wrong, don't think you've got it made / Μην μπερδεύεσαι , μη νομίζεις ότι πέτυχες I'm not in love, no no, it's because / Δεν είμαι ερωτευμένος, όχι, όχι, είναι επειδή   I like to see you / Θέλω να σε βλέπω But then again / Αλλά και πάλι That doesn't mean you mean that much to me / Αυτό δεν σημαίνει

Ψυχική ανθεκτικότητα

Με την έννοια ψυχική ανθεκτικότητα αναφερόμαστε στην ικανότητα ενός ατόμου να ξεπεράσει δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις και να βγει πιο δυνατός μέσα από αυτές. Η εργασιακή καθημερινότητα, η οικογενειακή συνθήκη διαβίωσης αλλά και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση. Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις σε ένα από τα παραπάνω "σκέλη" της ζωής μας τότε τα υπόλοιπα λειτουργούν ως προστατευτικοί παράγοντες για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε.  Τι γίνεται όταν νιώθουμε πως καταρρέουν οι αντοχές μας, υπάρχει αίσθηση αποσύνδεσης, αρνητικά συναισθήματα, οικογενειακές συγκρούσεις, απογοήτευση από τους "σημαντικούς άλλους" και οικονομικές δυσκολίες;  Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να επιτύχουμε την ανάκαμψη είναι δύσκολη και αρκετά επώδυνη. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατη . Άλλωστε "τα αγαθά κόποις κτώνται" και η ψυχική ανθεκτικότητα είναι μέγιστο αγαθό κα