Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Επικαιρότητα: Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη)


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το typosthes.gr και τις σελίδες των δήμων, αύριο Τρίτη 8/1/19 τα σχολεία στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των παγωμένων πεζοδρομίων και δρόμων μετά την σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλαμαριάς ενημέρωσε πως αν και έχει φροντίσει για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για την ομαλή πρόσβαση των μαθητών καθώς η ολισθηρότητα των δρόμων μπορεί να επιφέρει ατυχήματα. Προληπτικοί είναι οι λόγοι που θα κρατήσουν τους μαθητές μακριά από τις σχολικές αίθουσες. 

Ωστόσο, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία, όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενημέρωσε τους πολίτες μέσω της σχετικής σελίδας στο Facebook πως σήμερα 7/1 στις 15.30 θα πραγματοποιούνταν συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων. Ωστόσο, μέχρι και την στιγμή που συντάσσουμε το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Μολαταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες οι εικόνες στους δρόμους του δήμου δεν φαίνεται να επιτρέπουν την ομαλή πρόσβαση στις σχολικές μονάδες, λόγω και της δομής των δρόμων στο συγκεκριμένο δήμο (ιδιαίτερα στις περιοχές των Πεύκων και των Συκεών).

Αντίθετα, ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου πως αύριο Τρίτη 8/1 θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία,  γυμνάσια και λύκεια). Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο δήμος φρόντισε να προβεί εγκαίρως σε καθαρισμό των εισόδων και εξωτερικών χώρων. 

Αντίστοιχα, ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου ενημέρωσε πως κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο 8/1 όλα τα σχολεία εκτός του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, κος Πέτρος Σούλας, υπήρξε άμεση αντίδραση για τον αποχιονισμό των σχολικών αυλών και την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία και τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. 

Τέλος, οι περισσότεροι δήμοι στην Θεσσαλονίκη εξέδωσαν παρόμοιες ανακοινώσεις, οι οποίες αναφέρουν πως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Όπως και ο δήμος Παύλου Μελά (για Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ευκαρπία) μεταξύ άλλων. Για όσους δεν ενημερώθηκαν για το δήμο στον οποίο διαμένουν συνιστούμε να επικοινωνήσουν με το δήμο ή να επισκεφθούν τις σχετικές επίσημες σελίδες των δήμων τους. 

Επιμέλεια:
Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

* Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο άρθρο δεν αποτελούν πνευματική μας ιδιοκτησία, πηγή: google.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!