Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επικαιρότητα: Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη)


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το typosthes.gr και τις σελίδες των δήμων, αύριο Τρίτη 8/1/19 τα σχολεία στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των παγωμένων πεζοδρομίων και δρόμων μετά την σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλαμαριάς ενημέρωσε πως αν και έχει φροντίσει για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για την ομαλή πρόσβαση των μαθητών καθώς η ολισθηρότητα των δρόμων μπορεί να επιφέρει ατυχήματα. Προληπτικοί είναι οι λόγοι που θα κρατήσουν τους μαθητές μακριά από τις σχολικές αίθουσες. 

Ωστόσο, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία, όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενημέρωσε τους πολίτες μέσω της σχετικής σελίδας στο Facebook πως σήμερα 7/1 στις 15.30 θα πραγματοποιούνταν συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων. Ωστόσο, μέχρι και την στιγμή που συντάσσουμε το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Μολαταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες οι εικόνες στους δρόμους του δήμου δεν φαίνεται να επιτρέπουν την ομαλή πρόσβαση στις σχολικές μονάδες, λόγω και της δομής των δρόμων στο συγκεκριμένο δήμο (ιδιαίτερα στις περιοχές των Πεύκων και των Συκεών).

Αντίθετα, ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου πως αύριο Τρίτη 8/1 θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία,  γυμνάσια και λύκεια). Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο δήμος φρόντισε να προβεί εγκαίρως σε καθαρισμό των εισόδων και εξωτερικών χώρων. 

Αντίστοιχα, ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου ενημέρωσε πως κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο 8/1 όλα τα σχολεία εκτός του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, κος Πέτρος Σούλας, υπήρξε άμεση αντίδραση για τον αποχιονισμό των σχολικών αυλών και την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία και τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. 

Τέλος, οι περισσότεροι δήμοι στην Θεσσαλονίκη εξέδωσαν παρόμοιες ανακοινώσεις, οι οποίες αναφέρουν πως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Όπως και ο δήμος Παύλου Μελά (για Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ευκαρπία) μεταξύ άλλων. Για όσους δεν ενημερώθηκαν για το δήμο στον οποίο διαμένουν συνιστούμε να επικοινωνήσουν με το δήμο ή να επισκεφθούν τις σχετικές επίσημες σελίδες των δήμων τους. 

Επιμέλεια:
Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

* Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο άρθρο δεν αποτελούν πνευματική μας ιδιοκτησία, πηγή: google.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δύο θρύλοι, μια έχθρα, ένα ατύχημα, και μια ιστορία αμοιβαίου σεβασμού

Ένα απόγευμα πριν χρόνια, ο μπαμπάς μου ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια ταινία και πρότεινε να την δω κι εγώ, παρόλο που ήξερε ότι το θέμα της ταινίας δεν με ενδιέφερε στο ελάχιστο. Το ίδιο ήξερα κι εγώ, ωστόσο όμως έκατσα να την δω κι εν τέλει το θέαμα δικαίωσε πλήρως την απόφασή μου. Η ταινία έχει τίτλο "Rush" (2013) και αφορά την πραγματική ιστορία του ατυχήματος του Αυστριακού Νίκι Λάουντα (τον οποίο υποδύεται ο Daniel Brühl) σε αγώνα της Formula 1 το 1976, και την ισχυρή κόντρα του με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ (τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth) για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι δύο αυτοί αγωνιστές της Formula 1 έμειναν στην ιστορία του αθλήματος ως θρύλοι (έτσι προκύπτει και ο τίτλος). Τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση της ταινίας, η Formula 1 σαν διοργάνωση πάντα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Η ταινία όμως είναι ένα αριστούργημα γιατί δεν προβάλλει απλώς την ιστορία γύρω από το ατύχημα, αλλά τον ανταγωνισμό μεταξύ του Λ

Οι διαφορετικοί τρόποι έκφρασης των συναισθημάτων μας

Άκουσα πριν καιρό σε μια συλλογή ξένων τραγουδιών ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο αρχικά είχα ερμηνεύσει λάθος αλλά μετά από αναζήτηση είδα ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι είναι πολύ πιο γλυκιά από ότι είχα σκεφτεί στην αρχή. Το τραγούδι είναι το "I'm not in love" των 10cc και ακολουθούν οι στίχοι με μετάφραση και τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου:   "I'm not in love / Δεν είμαι ερωτευμένος So don't forget it / Οπότε μην ξεχνάς It's just a silly phase I'm going through / Ότι α πλώς περνάω μια χαζή φάση And just because / Κι επειδή I call you up / Σε παίρνω τηλέφωνο Don't get me wrong, don't think you've got it made / Μην μπερδεύεσαι , μη νομίζεις ότι πέτυχες I'm not in love, no no, it's because / Δεν είμαι ερωτευμένος, όχι, όχι, είναι επειδή   I like to see you / Θέλω να σε βλέπω But then again / Αλλά και πάλι That doesn't mean you mean that much to me / Αυτό δεν σημαίνει

Ψυχική ανθεκτικότητα

Με την έννοια ψυχική ανθεκτικότητα αναφερόμαστε στην ικανότητα ενός ατόμου να ξεπεράσει δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις και να βγει πιο δυνατός μέσα από αυτές. Η εργασιακή καθημερινότητα, η οικογενειακή συνθήκη διαβίωσης αλλά και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση. Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις σε ένα από τα παραπάνω "σκέλη" της ζωής μας τότε τα υπόλοιπα λειτουργούν ως προστατευτικοί παράγοντες για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε.  Τι γίνεται όταν νιώθουμε πως καταρρέουν οι αντοχές μας, υπάρχει αίσθηση αποσύνδεσης, αρνητικά συναισθήματα, οικογενειακές συγκρούσεις, απογοήτευση από τους "σημαντικούς άλλους" και οικονομικές δυσκολίες;  Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να επιτύχουμε την ανάκαμψη είναι δύσκολη και αρκετά επώδυνη. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατη . Άλλωστε "τα αγαθά κόποις κτώνται" και η ψυχική ανθεκτικότητα είναι μέγιστο αγαθό κα