Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Τρέξε χωρίς τερματισμό" για φιλανθωπικό σκοπό!


Από το απόγευμα της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 μ.μ. έως και το απόγευμα της Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 μ.μ., οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στο χώρο της ΔΕΘ, όπου θα έχουν την δυνατότητα να περπατήσουν ή να τρέξουν  κατ' επιλογή τους για φιλανθρωπικό σκοπό!
Καθ' όλη τη διάρκεια των 48 ωρών που θα διαρκέσει ο φιλανθρωπικός αγώνας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στην είσοδο της ΔΕΘ ώστε να εγγραφούν δωρεάν και να τους παρασχεθεί  ένα ειδικό τσιπάκι όπου θα μετράει τα χιλιόμετρα που θα διανύουν για όσο χρόνο βρίσκονται εντός της ΔΕΘ.
Τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του συγκεκριμένου αγώνα είναι πως δε διαθέτει γραμμή τερματισμού, καθώς και το ότι ο κάθε συμμετέχων μπορεί να  αποχωρήσει και να επανέλθει ξανά εντός του χώρου μέσα στη διάρκεια των 48 ωρών, ώστε να συνεχίσει τη συμμετοχή του.
Κάθε χιλιόμετρο που θα διανύουν οι συμμετέχοντες θα αντιστοιχεί σε χρηματικό ποσό που θα διατεθεί στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων "Μέλισσα" και στο Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης "Γιατροί του Κόσμου".
Μετά τη λήξη του αγώνα θα ανακοινωθούν σε πίνακα με αλφαβητική σειρά όλα τα ονόματα όσων συμμετείχαν, καθώς επίσης και τα ποσά που αντιστοιχούν στα χιλιόμετρα που διένυσε ο καθένας εξ' αυτών.
Αξίζει να στηρίξουμε όλοι μας αυτή την φιλανθρωπική προσπάθεια!
(Περισσότερες πληροφορίες στο www.ermis1877.gr)
Δέσποινα Ζησοπούλου   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δύο θρύλοι, μια έχθρα, ένα ατύχημα, και μια ιστορία αμοιβαίου σεβασμού

Ένα απόγευμα πριν χρόνια, ο μπαμπάς μου ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια ταινία και πρότεινε να την δω κι εγώ, παρόλο που ήξερε ότι το θέμα της ταινίας δεν με ενδιέφερε στο ελάχιστο. Το ίδιο ήξερα κι εγώ, ωστόσο όμως έκατσα να την δω κι εν τέλει το θέαμα δικαίωσε πλήρως την απόφασή μου. Η ταινία έχει τίτλο "Rush" (2013) και αφορά την πραγματική ιστορία του ατυχήματος του Αυστριακού Νίκι Λάουντα (τον οποίο υποδύεται ο Daniel Brühl) σε αγώνα της Formula 1 το 1976, και την ισχυρή κόντρα του με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ (τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth) για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι δύο αυτοί αγωνιστές της Formula 1 έμειναν στην ιστορία του αθλήματος ως θρύλοι (έτσι προκύπτει και ο τίτλος). Τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση της ταινίας, η Formula 1 σαν διοργάνωση πάντα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Η ταινία όμως είναι ένα αριστούργημα γιατί δεν προβάλλει απλώς την ιστορία γύρω από το ατύχημα, αλλά τον ανταγωνισμό μεταξύ του Λ

Οι διαφορετικοί τρόποι έκφρασης των συναισθημάτων μας

Άκουσα πριν καιρό σε μια συλλογή ξένων τραγουδιών ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο αρχικά είχα ερμηνεύσει λάθος αλλά μετά από αναζήτηση είδα ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι είναι πολύ πιο γλυκιά από ότι είχα σκεφτεί στην αρχή. Το τραγούδι είναι το "I'm not in love" των 10cc και ακολουθούν οι στίχοι με μετάφραση και τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου:   "I'm not in love / Δεν είμαι ερωτευμένος So don't forget it / Οπότε μην ξεχνάς It's just a silly phase I'm going through / Ότι α πλώς περνάω μια χαζή φάση And just because / Κι επειδή I call you up / Σε παίρνω τηλέφωνο Don't get me wrong, don't think you've got it made / Μην μπερδεύεσαι , μη νομίζεις ότι πέτυχες I'm not in love, no no, it's because / Δεν είμαι ερωτευμένος, όχι, όχι, είναι επειδή   I like to see you / Θέλω να σε βλέπω But then again / Αλλά και πάλι That doesn't mean you mean that much to me / Αυτό δεν σημαίνει

Ψυχική ανθεκτικότητα

Με την έννοια ψυχική ανθεκτικότητα αναφερόμαστε στην ικανότητα ενός ατόμου να ξεπεράσει δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις και να βγει πιο δυνατός μέσα από αυτές. Η εργασιακή καθημερινότητα, η οικογενειακή συνθήκη διαβίωσης αλλά και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση. Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις σε ένα από τα παραπάνω "σκέλη" της ζωής μας τότε τα υπόλοιπα λειτουργούν ως προστατευτικοί παράγοντες για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε.  Τι γίνεται όταν νιώθουμε πως καταρρέουν οι αντοχές μας, υπάρχει αίσθηση αποσύνδεσης, αρνητικά συναισθήματα, οικογενειακές συγκρούσεις, απογοήτευση από τους "σημαντικούς άλλους" και οικονομικές δυσκολίες;  Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να επιτύχουμε την ανάκαμψη είναι δύσκολη και αρκετά επώδυνη. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατη . Άλλωστε "τα αγαθά κόποις κτώνται" και η ψυχική ανθεκτικότητα είναι μέγιστο αγαθό κα