Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλαγές στην έκδοση ταυτοτήτωνΑλλαγές ανακοινώθηκαν και έχουν ξεκινήσει πιλοτικά σε κάποιες περιοχές της χώρας. Με άμεσες διαδικασίες και χωρίς χρονική επιβάρυνση θα γίνεται η έκδοση ταυτότητας στα αστυνομικά τμήματα. Πιλοτικά ξεκίνησε η νέα διαδικασία σε ορισμένες περιοχές της χώρας και από Οκτώβριο θα εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια. 
Οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο με δύο φωτογραφίες στα γειτονικά Αστυνομικά Τμήματα και να λαμβάνουν άμεσα και εύκολα την ταυτότητα τους, χωρίς να προσκομίζουν επιπλέον πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις, όπως αυτό συνέβαινε έως σήμερα. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα υποβάλει αίτηση για έκδοση αστυνομικής ταυτότητας και θα την έχει στα χέρια του μέσα σε μερικά λεπτά. 
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), των απαραίτητων στοιχείων για την έκδοση δελτίου ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, επώνυμο πατέρα, όνομα μητέρας, επώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια). Ουσιαστικά θα υπάρχει διασύνδεση των δημόσιων υπηρεσιών και θα βρίσκουν τα στοιχεία των πολιτών άμεσα και εύκολα.
Αυτό σημαίνει πως μετά την αυτεπάγγελτη αναζήτηση και την ταυτοποίηση του από τον υπεύθυνο του Αστυνομικού Τμήματος, γίνετε αυτόματα η διαμόρφωση της αίτησης. Στην αίτηση θα υπάρχουν τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ. Η αίτηση με τα ερωτήματα εκτυπώνεται και ο αιτών/ αιτούσα απαντά εγγράφως. Ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομίας υπογράφει και καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις και μετά εκτυπώνει την αίτηση και επικολλά την μια εκ των φωτογραφιών και ο πολίτης μαζί με ένα μάρτυρα υπογράφουν. Το δελτίο ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.
Ελπίζουμε πως η διασύνδεση των στοιχειών θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις έως τώρα γραφειοκρατικές διαδικασίες των δημόσιων φορέων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και χωρίς κόπο εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την αποσυμφόρηση όλων των φορέων.

Κωνσταντίνος ΜπαλντίδηςΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δύο θρύλοι, μια έχθρα, ένα ατύχημα, και μια ιστορία αμοιβαίου σεβασμού

Ένα απόγευμα πριν χρόνια, ο μπαμπάς μου ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια ταινία και πρότεινε να την δω κι εγώ, παρόλο που ήξερε ότι το θέμα της ταινίας δεν με ενδιέφερε στο ελάχιστο. Το ίδιο ήξερα κι εγώ, ωστόσο όμως έκατσα να την δω κι εν τέλει το θέαμα δικαίωσε πλήρως την απόφασή μου. Η ταινία έχει τίτλο "Rush" (2013) και αφορά την πραγματική ιστορία του ατυχήματος του Αυστριακού Νίκι Λάουντα (τον οποίο υποδύεται ο Daniel Brühl) σε αγώνα της Formula 1 το 1976, και την ισχυρή κόντρα του με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ (τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth) για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι δύο αυτοί αγωνιστές της Formula 1 έμειναν στην ιστορία του αθλήματος ως θρύλοι (έτσι προκύπτει και ο τίτλος). Τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση της ταινίας, η Formula 1 σαν διοργάνωση πάντα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Η ταινία όμως είναι ένα αριστούργημα γιατί δεν προβάλλει απλώς την ιστορία γύρω από το ατύχημα, αλλά τον ανταγωνισμό μεταξύ του Λ

Οι διαφορετικοί τρόποι έκφρασης των συναισθημάτων μας

Άκουσα πριν καιρό σε μια συλλογή ξένων τραγουδιών ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο αρχικά είχα ερμηνεύσει λάθος αλλά μετά από αναζήτηση είδα ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι είναι πολύ πιο γλυκιά από ότι είχα σκεφτεί στην αρχή. Το τραγούδι είναι το "I'm not in love" των 10cc και ακολουθούν οι στίχοι με μετάφραση και τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου:   "I'm not in love / Δεν είμαι ερωτευμένος So don't forget it / Οπότε μην ξεχνάς It's just a silly phase I'm going through / Ότι α πλώς περνάω μια χαζή φάση And just because / Κι επειδή I call you up / Σε παίρνω τηλέφωνο Don't get me wrong, don't think you've got it made / Μην μπερδεύεσαι , μη νομίζεις ότι πέτυχες I'm not in love, no no, it's because / Δεν είμαι ερωτευμένος, όχι, όχι, είναι επειδή   I like to see you / Θέλω να σε βλέπω But then again / Αλλά και πάλι That doesn't mean you mean that much to me / Αυτό δεν σημαίνει

Ψυχική ανθεκτικότητα

Με την έννοια ψυχική ανθεκτικότητα αναφερόμαστε στην ικανότητα ενός ατόμου να ξεπεράσει δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις και να βγει πιο δυνατός μέσα από αυτές. Η εργασιακή καθημερινότητα, η οικογενειακή συνθήκη διαβίωσης αλλά και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση. Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις σε ένα από τα παραπάνω "σκέλη" της ζωής μας τότε τα υπόλοιπα λειτουργούν ως προστατευτικοί παράγοντες για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε.  Τι γίνεται όταν νιώθουμε πως καταρρέουν οι αντοχές μας, υπάρχει αίσθηση αποσύνδεσης, αρνητικά συναισθήματα, οικογενειακές συγκρούσεις, απογοήτευση από τους "σημαντικούς άλλους" και οικονομικές δυσκολίες;  Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να επιτύχουμε την ανάκαμψη είναι δύσκολη και αρκετά επώδυνη. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατη . Άλλωστε "τα αγαθά κόποις κτώνται" και η ψυχική ανθεκτικότητα είναι μέγιστο αγαθό κα