Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Season of love!

 
 
 
 Μέσα από τις διάφορες διαδρομές μου θυμάμαι πως συνάντησα έναν άνθρωπο μέσα σε ένα λεωφορείο. Καθόταν σε ένα κάθισμα με το κεφάλι σκυμμένο για πολλή ώρα. Ήταν σχετικά μεγάλης ηλικίας και φαινόταν υπό την επήρεια ουσιών. Άξαφνα κάποια στιγμή έσπασε τη σιωπή του και με αυξομειώσεις στη φωνή άρχισε να ζητάει ελεημοσύνη, χωρίς να φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη συναίσθηση του τι έλεγε, (ήταν σαν ένα ποιηματάκι που είχε μάθει να το λέει απέξω), να τραγουδάει και να ρωτάει τους ανθρώπους γιατί τον εγκατέλειψαν, λέγοντας πως χρειάζεται μόνο αγάπη. Ένας άνδρας δίπλα μου φαίνεται πως φοβήθηκε και προσπέρασε για να πάει λίγο παραπέρα, ώστε να μην βρίσκεται σε τόσο κοντινή επαφή με αυτόν τον άνθρωπο.
 
 Λίγο παρακάτω μέσα στο χρόνο ήρθα σε επαφή και με άλλους ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονταν σε καλύτερη κοινωνική κατάσταση αλλά είχαν το ίδιο αίτημα. Κάθε μία ιστορία διαφορετική αλλά με την ίδια καταληκτική ανάγκη: την ανάγκη για αγάπη!
 
 Αγάπη! Ορισμοί υπάρχουν πολλοί, αλλά η αγάπη δεν είναι τόσο κάτι που μπορεί να ειπωθεί όσο να βιωθεί. Είναι η αίσθηση της συντροφικότητας, της στοργής, της αφοσίωσης. Όπως τα άνθη χρειάζονται το νερό έτσι και κάθε ανθρώπινο ον χρειάζεται αγάπη για να ανθίσει και να νιώσει πληρότητα.  
 
 
 Το καλό με την αγάπη είναι πως μπορεί να βρεθεί σε πολλές μορφές και να γεννηθεί μέσα στα πιο απίθανα μέρη, αλλά σε κάθε μορφή της παραμένει το ίδιο σημαντική και πολύτιμη.
 
 Εύλογα θα αναρωτιόταν κάποιος πως θα μπορούσε να τη συναντήσει. Κι όμως δεν είναι τόσο δυσεύρετη όπως μπορεί να τη φανταζόμαστε μέσα στο μυαλό μας. Υπάρχει γύρω μας και μέσα μας, αρκεί να ξέρουμε να την ψάχνουμε και όταν την κοιτάμε να την αναγνωρίζουμε.
 
 Για κάποιους ίσως να είναι λιγάκι πιο εύκολο να τη χαρίσουν απλόχερα γιατί έκαναν τα πρώτα τους βήματα κοντά της και μεγάλωσαν μαζί της, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που μπορεί να άργησε να τους συστηθεί και έτσι να αισθάνονται αμήχανα μπροστά της και να την αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά. Όμως, εκείνη πάντα βρίσκει τον τρόπο. Άλλωστε, το καλό με την αγάπη είναι πως όταν μοιράζεται δεν μειώνεται, πολλαπλασιάζεται και εξελίσσεται. Γιατί η αγάπη δεν είναι η αδυναμία μας αλλά η δύναμη μας. 
 
Δέσποινα Ζησοπούλου
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι διαφορετικοί τρόποι έκφρασης των συναισθημάτων μας

Άκουσα πριν καιρό σε μια συλλογή ξένων τραγουδιών ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο αρχικά είχα ερμηνεύσει λάθος αλλά μετά από αναζήτηση είδα ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι είναι πολύ πιο γλυκιά από ότι είχα σκεφτεί στην αρχή. Το τραγούδι είναι το "I'm not in love" των 10cc και ακολουθούν οι στίχοι με μετάφραση και τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου:   "I'm not in love / Δεν είμαι ερωτευμένος So don't forget it / Οπότε μην ξεχνάς It's just a silly phase I'm going through / Ότι α πλώς περνάω μια χαζή φάση And just because / Κι επειδή I call you up / Σε παίρνω τηλέφωνο Don't get me wrong, don't think you've got it made / Μην μπερδεύεσαι , μη νομίζεις ότι πέτυχες I'm not in love, no no, it's because / Δεν είμαι ερωτευμένος, όχι, όχι, είναι επειδή   I like to see you / Θέλω να σε βλέπω But then again / Αλλά και πάλι That doesn't mean you mean that much to me / Αυτό δεν σημαίνει

Δύο θρύλοι, μια έχθρα, ένα ατύχημα, και μια ιστορία αμοιβαίου σεβασμού

Ένα απόγευμα πριν χρόνια, ο μπαμπάς μου ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια ταινία και πρότεινε να την δω κι εγώ, παρόλο που ήξερε ότι το θέμα της ταινίας δεν με ενδιέφερε στο ελάχιστο. Το ίδιο ήξερα κι εγώ, ωστόσο όμως έκατσα να την δω κι εν τέλει το θέαμα δικαίωσε πλήρως την απόφασή μου. Η ταινία έχει τίτλο "Rush" (2013) και αφορά την πραγματική ιστορία του ατυχήματος του Αυστριακού Νίκι Λάουντα (τον οποίο υποδύεται ο Daniel Brühl) σε αγώνα της Formula 1 το 1976, και την ισχυρή κόντρα του με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ (τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth) για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι δύο αυτοί αγωνιστές της Formula 1 έμειναν στην ιστορία του αθλήματος ως θρύλοι (έτσι προκύπτει και ο τίτλος). Τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση της ταινίας, η Formula 1 σαν διοργάνωση πάντα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Η ταινία όμως είναι ένα αριστούργημα γιατί δεν προβάλλει απλώς την ιστορία γύρω από το ατύχημα, αλλά τον ανταγωνισμό μεταξύ του Λ

Ψυχή τε και σώματι!

  Ψυχή και σώμα άρρηκτα συνδεδεμένα. Μιλάει το ένα και ακούει το άλλο. Έτσι δεν είναι περίεργο όταν παρατηρούμε πως κάτι το οποίο απασχολεί έναν άνθρωπο βρίσκει διέξοδο έκφρασης μέσα από το ίδιο του το σώμα. Μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή ενός πόνου, σα δυσχέρεια αναπνοής, με μια γενικότερη αίσθηση ανακατέματος στο στομάχι ή μπορεί να πάρει οποιαδήποτε άλλη μορφή. Για αυτά τα συμπτώματα δεν υπάρχουν ιατρικές εξηγήσεις αλλά κρύβονται σε άλλα βαθύτερα και αφανή αίτια.   Όμως γιατί εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα; Και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε; Γιατί ναι μπορεί ο πόνος μας να προέρχεται από ψυχολογικούς λόγους αλλά δεν είναι πόνος θεωρητικός αλλά είναι πραγματικός και υπαρκτός και πλέον έχει αναχθεί σε θέμα υγείας!  Κατ' αρχήν ο καθένας μας γνωρίζει τι είναι αυτό που πραγματικά τον απασχολεί και καταδιώκει τη σκέψη του. Έτσι, το σώμα μας παίρνει την πρωτοβουλία να συμπαρασταθεί σα καλός φίλος στην ψυχή μας προσπαθώντας να τη φέρει αντιμέτωπη με τα προβλήματα